2024 yerel yönetim seçimlerine giderken zannedersiniz ki Türkiye'de bir demokrasi şöleni yaşanıyor. Her yer afiş, her yer pankart, her yer bayrak! Özellikle iki büyük parti AKP ve CHP seçim afişlerine, pankartlara, bayraklara özetle seçime büyük paralar harcıyor. Yaşadığım ve gidip geldiğim iki büyük şehirde Ankara'da ve İstanbul'da sokaklar bayraktan, afişten, pankarttan geçilmiyor. Telefonlara gelen mesajlar, bizi uykudan uyandıran bangır bangır müzikler ve seçim anonsları cabası!

Harcadıkları bu para aslında vatandaşa değil, kendilerine ve seçilmek istedikleri koltuklara… Milyarlarca liralar sel olup akıyor. Hem de Türkiye'de emekli sınıf, orta sınıf ve depremzede vatandaşlar bu kadar zor durumdayken, enflasyon altında ezilirken. Bizlere ise sadece 'El insaf' demek kalıyor.

TV ekranlarında belediye başkan adaylarının projeleri yerine birbirlerine laf sokmaları, kavgaları konuşuluyor. Siyasette nezaketin, mizahın yerinde yeller esiyor. Miting alanlarında eline mikrofunu alıp, rakip partilere hakaretler yağdırmak iyi hatiplik zannediliyor. Seçime değil sanki savaşa gidiliyor!

İşte size Türkiye 2024 yerel yönetim seçimlerinin tablosu! Ne ülkenin sorunları, ne vatandaşların hissiyatı… Yollar, sokaklar güler yüzlü erkek belediye başkan adaylarının fotoğrafları… Sanki 31 Mart'ta düzenlenen 'erkek güzellik yarışması'!