Tiyatro Sanatçısı-Eğitmeni

Soyut Resim, Sanatçının iç dünyasının dışa vurumudur. Soyut Resimde Sanatçı, objeleri veya kişileri çizerken birebir değil de, ifade etmek istediği duyguyu veya düşünceyi, kendi düşüncesinde olduğu gibi yansıtır.

İç dünyalarını, çizgilerle, desenlerle ve geometrik şekillerle ifade etmeyi savunurlar.

Resim sanatı tarihinde Kandinsky'nin 1911 yılında kağıt üzerinde suluboya, hint mürekkebi ve kalemle yapmış olduğu çalışma ilk soyut resim olarak anılmaktadır.

Hilma af Klint, Soyut Resim

1906 yılında, bu pratiği ilk uygulayan 1862 doğumlu İsveçli Ressam Hilma af Klint'tir ve Soyut Sanatın öncüsüdür. Bu pratiği spritüalist seanslar aracılığıyla etkileşim kurduğu metafizik varlıkların kontrolünde öğrenir ve uygular. Bu öğrenim Hilma af Klint'i, kendi değimiyle, mutlak huzura kavuşturan bir yöntemdir.

Düşüncelerin, bilinçaltı eksenler etrafında artan bir momentle şekilleniyor olması anlaşılabilir bir durum olmuştur artık.

Soyut sanatın en büyük özelliği Sanatçıların doğaya bakmadan beyinleriyle çalışmaları ve fırçaya düşüncelerini, duygularını dökmeleridir.

Bu sanatın amacı, izleyiciyi gerçekliliğin sınırlarının dışına taşımak, düşünmeye davet etmek ve duygusal bağlantı kurmayı becermelerini sağlamak.

Soyut resimdeki renkler, sanatta duygu ve enerjiyi iletme görevi görür.

Sanatçılar, renkleri bir araya getirerek bir ritm oluşturabilirler. Renklerin tonu, parlaklığı, uyumu, dengesi izleyicide değişik duygular uyandırabilir.

Kozmoz Resim Halkası'nın resim sergisinden…

'Kozmoz Resim Halkası'nın Resim Sergisindeydim bugün. Soyut resimlerin, tabloların içinde kayboldum zaman zaman… Birkaç sanatçı ile konuşma şansım da oldu. Kendilerine şunu sordum. Ana temanız nedir? Cevap gülümseyerek geldi… 'İÇİMİZDEN YANSIYANLAR'

Sergiden birkaç resim de paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın.