Yasal olarak herhangi bir engeli olmayan reşit kişiler, kendi adlarına gayrimenkul alımı yapılabiliyor. Bu anayasal bir hak! Ancak, bazı durumlarda reşit olmayan çocukların adına da gayrimenkul almak, onların geleceği için yatırım yapılmak istenebiliyor.

Peki bu mümkün mü?

EBEVEYNLER İŞLEM YAPABİLİR

Reşit olmayan çocuğun Medeni Kanun'a göre kendi adına gayrimenkul alması mümkün değil. Ancak, velisi olan anne ve babası (velayet yalnızca birinin üzerine değilse ikisi birlikte), çocuğun gayrimenkul edinmesini sağlayabiliyor.

Anne veya babadan biri çocuğa bağış yaparsa, çocuğu temsil için anne veya babanın yanında özel vasinin de işleme katılması gerekiyor.

VELAYET BİTİNCE DEVİR

Anne ve baba, velayetleri veya yönetim hakları sona erince, çocuğun mallarını, hesabıyla birlikte reşit çocuğa, vasisine veya kayyıma devrederler. Ayrıca Kanun çocuk ile anne veya baba arasında ya da anne ve babanın menfaatine olarak çocuk ile üçüncü kişi arasında yapılacak bir hukuki işlemle çocuğun borç altına girebilmesini, bir kayyımın katılmasına ve hakimin onayına bağlı tutmuştur.