İSTANBUL (AA) - İstanbul Maltepe'de, 7 katlı binanın kısmi çökmesi sonucunda hayatını kaybeden Hüseyin Özkurt (66) için cenaze töreni düzenlendi.

Maltepe'deki Mimar Sinan Camisi'nde ikindi vakti yapılan törende Özkurt'un ailesi taziyeleri kabul etti.

Karadeniz'de kıyı balıkçılarının ağına yaklaşık 3 bin palamut takıldı
Karadeniz'de kıyı balıkçılarının ağına yaklaşık 3 bin palamut takıldı
İçeriği Görüntüle

Törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Nuri Aslan, Maltepe Kaymakamı Mehmet Akçay ile Belediye Başkanı Esin Köymen katıldı.

Cenaze namazını Maltepe Müftüsü Hasan Küçük kıldırdı.

Özkurt'un cenazesi, namazın ardından defnedilmek üzere Maltepe Merkez Mezarlığı'na götürüldü.

- Olay

Maltepe ilçesi Cevizli Mahallesi Doğu Sokağı'ndaki 7 katlı binanın ilk üç katında 8 Ekim'de çökme meydana gelmiş; olay yerine itfaiye, AFAD, UMKE, polis ve sağlık ekipleri sevk edilmişti.

Binanın çökmeyen üst katlarında mahsur kalanlar tahliye edilirken enkaz altındaki 14 kişi için arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Enkazdan 9 kişi çıkarılmış, 1'i hastanede, 4'ü olay yerinde olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Binanın mimarı ve şantiye şefi tutuklanmış, mal sahibi D.B'nin 2016 yılında vefat ettiği öğrenilmişti.

Olayda hayatını kaybeden Ahmet Muhammed İnan (22) ve Zeynep İnan (20) kardeşler için Maltepe'deki Mimar Sinan Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni yapılmıştı.

İki kardeşin cenazesi, kılınan namazın ardından Sancaktepe'deki Ortadağ Mezarlığı'nda defnedilmişti.

Kaynak: AA