Adana'da sulama kanalına düşen kardeşini kurtarmak isteyen çocuk boğuldu Adana'da sulama kanalına düşen kardeşini kurtarmak isteyen çocuk boğuldu

ASTANA (AA) – Kazakistan’ın başkenti Astana’da “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen gala yemeğinde Osmanlı ve Anadolu mutfağının geleneksel lezzetleri tanıtıldı.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle dördüncü kez gerçekleştirilen “Türk Mutfağı Haftası”, Kazakistan’da “Lezzetlerin seyahati: Anadolu’dan Büyük Bozkıra” temasıyla düzenlenen gala yemeğiyle kutlandı.

Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu ve eşi Ahu Kapucu’nun ev sahipliğinde şehrin gözde restoranlarından birinde Türk Hava Yolları, Alarko, Ülker, Yıldız ve Sine Midas Stroy gibi ülkede faaliyet gösteren Türk şirketlerin desteğiyle düzenlenen gala yemeği etkinliğine Kazakistan Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Akan Rahmetullin’in yanı sıra üst düzey Kazak yetkililer ve senatörler, Türk iş adamları, Astana’daki uluslararası kuruluşların yöneticileri ve büyükelçiler başta olmak üzere 100’e yakın davetli katıldı.

Etkinlikte Michelin ödüllü Türk şefi Necati Yılmaz’ın Osmanlı ve Anadolu mutfağından geleneksel lezzetleri sunuldu.

Osmanlı saraylarının en sevilen yemekleri başta olmak üzere Anadolu’nun klasik yemeklerinin şefin yorumuyla sofralara sunulduğu etkinlikte, nar çiçeği şerbet de ikram edildi.

Şef Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarını verdiği Osmanlı mutfağını ata yurdu Kazakistan’da tanıtmak olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını söyledi.

Osmanlı saraylarının ve Anadolu’nun klasik lezzetlerinden oluşan özel bir menü hazırladığını anlatan Yılmaz, “Türk mutfağının hem zenginliğini hem çeşitliğini tanıtmak istedim.” dedi.

Yılmaz, böylece Türk mutfağının aynı zamanda iki kardeş ülke arasındaki bağları da pekiştirmeye vesile olduğunu belirterek “Birbirimizi tanımaya ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Birbirini tanımanın en güzel yolu da sofrada buluşmak.” ifadesini kullandı.

Büyükelçi Kapucu da bugün sadece Türk yemeklerini tanıtmadıklarını, aynı zamanda Türk mutfağının sıfır atık felsefesiyle çevreye duyarlı bir mutfak olmaya çalıştığını da Kazak kamuoyuna aktardıklarını belirterek, “Dolayısıyla bugünkü etkinliği hem bir kültür tanıtımı hem çevreye duyarlı bir Türk mutfağının tanıtımının etkinliği diyebiliriz.” diye konuştu.

Kaynak: aa