Dünyaca ünlü Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol'un eşi, Pediatri Uzmanı Dr. Sevinç Erol, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 11 Temmuz Çarşamba gecesi hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi 13.07.2018 Cuma günü (bugün) Levent Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Ulus Mezarlığı'na defnedilecek.

Dr. Sevinç Erol kimdir?

1940 yılında Yozgat'ta doğdu. Orta ve lise öğrenimini Beşiktaş Kız Lisesi'nde tamamladı. Eşi Onur Erol'la İstanbul Tıp Fakültesi'nde öğrenciliği döneminde tanışarak evlendi. Çiftin Burak ve Berna isimli iki çocukları oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Sevinç Erol, Uzmanlık eğitimini Hacettepe Üniversitesi Pediatri (Çocuk Hastalıkları) Bölümü'nde tamamladı. Bir süre Texas Üniversitesi Çocuk Hastanesi/ ABD'de çalıştı. Çocuk Hastalıkları konusunda, özellikle 'Damak-Dudak Yarıklı Çocuklar'ın tedavisi üzerinde çalışan Sevinç Erol, eşi Onur Erol ile birlikte 1981 yılında Ankara'da ONEP Tıp Merkezi'ni, 2003 yılında M-Onep Etiler ve 2012 yılında M-Onep Nişantaşı Kliniklerini kurdu. 1996-2018 yılları arasında Onep Tıp Merkezi Başhekimliği yaptı. Sivil toplum örgütlerinde de aktif olarak çalışan Erol, eşi Prof. Dr. Onur Erol'la birlikte Plastik Cerrahi Özürlü Hastalara Yardım ve Plastik Cerrahi'yi Geliştirme Vakfı'nı kurdu. Çağdaş Eğitim Vakfı'nın da kurucuları arasında olan Sevinç Erol, birçok dernek ve vakıfta özellikle kız çocuklarının eğitim görebilmesi için çalışmalar yürütmüştür.

Çağdaş, demokrat bir ülke olmamız yolunda Atatürk'ün açtığı yolu hayatı boyunca inançla savunan Sevinç Erol, yoğun bakımda tedavi görürken dahi son seçimlerde doktorunun özel izniyle ambulansla götürülerek oyunu kullanan bir Cumhuriyet Kadını'dır.

Hekimlik ve klinik yöneticiliğinin yanı sıra resimle de ilgilenen Sevinç Erol'un yağlıboya ve karakalem eserlerinden oluşan koleksiyon, ONEP Tıp Merkezi'nde sergilenmektedir.