TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Uluhan Kumru ile Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun'un konuşmalarından sonra İSMMMO Başkanı Erol Demirel konuşmasını gerçekleştirdi. Yeni dönem Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleşti.

Uluhan Kumru

Yapılan toplantının ardından Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Osman Bahri Turgut konuşmasında 'Cumhuriyetimizin 100. Yılında, olağanüstü anlamlı bir yılda göreve başlıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken, tarihin ve ecdadımızın bizlerden beklediği fonksiyonların sorumluluğunu derinden hissediyoruz.

Osman Bahri Turgut

Bilimin ve akılcılığın egemen olduğu çağdaş bir toplum yaratma hayaliyle yola çıkmış olan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının heyecanı, bizim de heyecanımız… Bizler, görev dönemimiz sonunda, derneğimizi, 30. Kuruluş yılına taşımış olacağız. Şüphesiz, başarılı olabilmemiz, bizim gayretimiz kadar, sizlerin katkılarına da bağlı olacaktır. Bu desteği, bizden esirgemeyeceğinize yürekten inanıyor; heyecanımıza ortak olan ve samimi desteklerini veren herkese şükranlarımı sunuyorum.' duygularını dile getirdi.

TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun

TİDE Kurucu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun ise konuşmasında 'Yeni Cumhuriyet yüzyılında yeni bir hikaye bizleri bekliyor. Geleceğimizi toplumun geleceği ile birleştirerek, iz bırakan, değer yaratan eserler üretip, hayatımıza anlam ve değer katacak bir gelecek önümüzde...

Bugün genç bir cumhuriyet kurumu olarak, Cumhuriyetimizin gelecek yüzyıllarının inşa edilmesinde söz sahibi olmak için gençliğimizle, hayallerimizle, heyecanımız ve yüksek enerjimizle Türkiye için değer, geleceğe güvence olmanın sorumluluğuyla, asla vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizle bize emanet edilen cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için çalışacak, birlikte değer üreteceğiz.

Devlet kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası, bilim ve meslek kurumları, bireyler olarak toplumun tüm aktörleri bilim ve aklın rehberliğinde toplumun her alanında denetlenebilir olmanın farkındalığı ile, birlikte gelecek mümkün…' ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

İSMMMO Başkanı Erol Demirel

Onur konuğu olarak katılan İSMMMO Başkanı Erol Demirel konuşmasında 'TİDE'yi hem Türkiye'de iç denetimin geliştirilmesi hem de sahip olduğumuz kaynakların etkin ve verimli kullanılabilmesi için yürüttüğü çalışmalar nedeniyle kutluyorum… etkin ve verimli ilerleyen bir kurumsal yönetim anlayışının, dış çevrede ve kurumların bünyelerinde gerçekleşen, regülatif, finansal ve yönetsel sorunlara karşı, yapısal çözümler sunmakta olduğu bir gerçektir. Serbest veya İşletmelerde hizmet akdiyle çalışan, Mali Müşavirlerin ilgilerini arttırmak için, iç denetimin yarattığı değer üzerinde, özellikle durduğumuzu ve farkındalığını arttırmak için çalışmalar yürüttüğümüzü, bu vesileyle vurgulamak isterim. Bu çalışmalarımızda TİDE yönetim kurulunun katkılarını her zaman aldığımızı ayrıca belirtiyor ve yine bu vesileyle teşekkürlerimi iletiyorum…' ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

2023-2025 Genel Kurul tarafından seçilen Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurulu üyeleri aşağıdaki gibidir:

YÖNETİM KURULU ASIL

1

Prof. Dr. Nur İrem Nuhoğlu

2

Osman Bahri Turgut

3

Sibelnur Söker

4

Özkan Demir

5

Emin Çobangüç

6

İhsan Büyükuğur

7

Cüneyt Tanrıverdi

YÖNETİM KURULU YEDEK

1

Engin Turan

2

Aytek Demirdelen

3

Gözen Kasımay Peker

4

Onur Eşin

5

Batuhan Ahmet Tunçkol

6

Gözde Türkan

7

Volga Görkem Erol

DENETİM KURULU ASIL

1

Özkan Hacıoğlu

2

Cemre Lale Kahyaoğlu

3

Duygu Akbaş

DENETİM KURULU YEDEK

1

Serhat Yıldırım

2

Mehmet Muhsin Subaşı

3

İstemi Kağan Sakar

ETİK KURUL ASIL

1

Mustafa Sönmez

2

Ramazan Işık

3

Mehmet Anıl Bolayır

ETİK KURUL YEDEK

1

Ahmet Sarp

2

Aysel Hatipoğlu

3

Umut Hoşgör