0

Tiyatro Adı: Bana Bir Star Lazım

Türü: Müzikal Komedi

Süre: 90 dk.

Yazan: Kasım Uçkan

Yapımcı-Yönetmen: Zülfikar Yazgaç

Oyunucu kadrosu:

Murat Parasayar, Esra Sönmezer, Merih Fırat, Enis Talas, Hamza Yazıcı, Pınar Tuncer, Yavuz Ketenci, Zülfikar Yazgaç

Konu:

Anadolu'da yapılacak olan bir festivale Shakira'yi getirme sözü veren sahtekar organizatör vardır. Yalnız bu söz veren kişi Yalçın (Murat Parasayar) aslında Shakira'yı tanıdığını söylese de yalandır, tanımaz, bir yerde görse, hatta yolda karşılaşsa onun olduğunu dahi bilmez. Ama buna rağmen getireceğine dair söz verip avans da almıştır festival komitesinden.

Festival yaklaşır… Yalçın'a sıkıntı basmaya başlar… Çünkü değil Shakira'ya menajerine dahi ulaşacak herhangi bir telefon numarası ya da bağlantı kurabileceği bir kaynağı yoktur. Yaptığı sadece hayalindeki kendi yarattığı dünyasıdır. Yalçın'ın çaycısı Satılmış (Zülfikar Yazgaç) gibi sevimli bir bela vardır ofiste. Her işi karıştıran, üstelik Satılmış Yalçın'ın kızı ile (Pınar Tuncer) samimi bir şekilde arkadaştırlar. Işle aşk, aşkla işler karışmış durumdadır.

Yalçın'ın ayrıca bir diğer sıkıntısı da ofise devamlı gidip gelen, ben ünlü birisiyim diyen birisi daha (Esra Sönmezer) vardır. Ayrıca Yalçın'ın eşi (Melih Fırat) ile devamlı kavga halindedir. Yalçın bunlarla uğraşırken ofise alacaklısı yedi bela Hamza (Hamza Yazıcı) gelir. Olaylar tam karışmıştır artık. Bu arada Yalçın kendi dertleri ile uğraşırken ofise iş aramaya biri gelir (Enis Talas). Acaba Yalçın'ın Shakira'nın yerine aradığı star bu kişi midir? Ve ofise en son gelen esrarengiz adam (Yavuz Ketenci) Yalçın'a gülsem mi ağlasam mı dedirtecek kadar garip biridir.

Şöhret peşinde koşanların yaşadıkları, ajans ve menajerlerle olan bağlantıların konu edindiği tiyatro, birbirinden komik olaylar, şarkılar, türküler ve mentalist Enis Talas'ın inanılmaz gösterileriyle dolu dolu keyifli bir tiyatro…

Hayatın akışında insanların bir boşluk içinde bir yerlere tutunabilecek bir dal aradıklarını anlatan çok güzel bir oyun. Burada göze çarpan en belirgin güç olarak aşkın sihirli gücü incelenmiş. Ve eğitimin eksik kaldığında insanın kendi kendini gülünç duruma nasıl sokabildiğini anlatıyor. Oyun aynı zamanda gündelik yaşamda insanların aşkı nasıl gördüğünü, yaşamlarında nasıl yer verdiklerini mesajlı yoldan anlatmaya çalışıyor. Sevgilim, aşkım gibi sıcak aşk dolu cümleleri her defasında çok kolay kullanabildiklerini de yine izliyoruz.

Hayallerimizin bizi daha güçlü yaptığını, hayata direnme gücü verdiğini hep birlikte izledik.

Hayallerimizin peşinden koşalım çünkü içimizi ısıtan kendi güneşimizdir..

Yaşam hızla devam ediyor. Ve sadece büyük yapılar gibi, büyük düşünceler tutunabiliyor mazinin eteklerine. Ve herkes bir hayalin, bir starın peşinden koştuğuna şahit oluyoruz.

Yönetmen Zülfikar Yazgaç beye, koordinatör Harun Akbulut beye, tüm oyunculara, emeği geçen herkese sevgi ve dostluklara. (2015)

Oyun sonunda Aşk Yazarı Mustafa Çifci eserlerinden bir tanesini tiyatroya hediye etmiş olup, toplu fotoğraflardan bir tanesidir…