Karantina da olmak veya olmamak işte tüm mesele bu...

2020 bana çok iyi gelse de maalesef dünyaya hiç ama hiç iyi gelmedi. Ocak ayından beri gerek ülkemizde gerek dünyamızda yangınlar, depremler, virüsler, istilalar ne ararsan var. Herkes 2020'yi büyük bir heyecanla beklese de artık 2020 hiç kimseye heyecan vermiyor ve herkese kaygı veren bir yıl oluyor. Çok değil daha gireli 3 ay olmasına rağmen sanki 3 yıllık, yıkım, hayal kırıklığı ve hüzün yaşamış gibi tüm dünya. 2020 benim yılım olsun demiştim, kendime göre oldu da ama aynı şekilde dünyanın en iyi yılı olamadı.

Farkındaysanız, en temel alışkanlığımız olan el yıkama çok büyük rol oynamaya başladı. Her gün, belki saat başı yapmamız gereken temel gereksinim bir anda gün yüzüne çıktı. Çıktı da... Zaten bizim bunu hep yapmamız gerekmez miydi? Temizliğimize, hijyenimize ne zaman ara verdik ve bunlar yeniden moda oldu? Korona yüzünden mi? Sanmıyorum. Temizliğimize dikkat ettiğimiz sürece bu illete yakalanma olasılığımız düşüyorsa neden o kadar ölüm var? Demek ki dünyanın diğer bir yerinde sırf kendi kişisel pislikleri ve ilkellikleri yüzünden, temiz olmak, el yıkamak, birinin yüzüne öksürmemek yeniden moda olabiliyor. Zaten insan adı altındaki varlıklar bunu zaten yapmak zorunda. Hijyenimize, el temizliğimize, kişisel bakımıza zaten (!) dikkat etmek zorundayız. Nedir peki bizi bu kadar zorlayan şey? Önlem almamak? İlkelleşmek? Biyolojik Silah? Hayır. Bence en önemli sorun insanların ilk çağlara bir şekilde özlem duyup o yönde yaşanması, kişisel çıkarlar, ülkesel problemler, insan azaltma çalışması ve doğayı bir şekilde katletmemiz ve onun bizden intikam alması.

Çünkü bazı şeyler mantıklı gelmiyor. Olayın sadece temizliğimizle kontrol altına alınması ama yine de binlerce insanın ölmesi... Çünkü herkesin bir şekilde bir ölüm riski var. Kronik rahatsızlığı olan insana elbette virüs çabuk gelir çünkü zaten o insanın bağışıklığı düşüktür. Aynı şekilde kalp hastası, şeker hastası olan bir insanın enfeksiyon alma riski de yüksektir, lafım bu insanlara elbette değil. Olay şu, bakıldığında bir kedinin bile kişisel olarak temizliğini yaptığını, bir kuşun kendi yuvasını temizlediğine şahit oluyorsunuz. Ben oldum ve kişisel fikrim, insanların hayvanlaşarak, hayvanların medeniyete bir adım daha yaklaşması.

Şu zor günlerde her şey iptal ediliyor ve kimsenin evden çıkmaması gerektiği uyarısında bulunuluyor. Ama ülkenin bir ucunda insanlar hala eğlenmelerine, okey oynamalarına ve rahatça AVM'ler de takılmaya devam ediyorlardı, kapatma kararı gelene kadar. Hatta Korona Virüsü bana geçmesin diye etil alkol içip ölen bir topluluk bile var. Gerçekten bu kadar cahil ve duyarsız mıyız? Ne zaman böyle insanlar olduk?

Kişisel karantinamızda olduğumuz şu günlerde #EvdeKal Ve saat akşam 21.00'de balkonlara ve camlara çıkıp Sağlık Personelleri ve şu günlerde hala işine gitmeye devam eden emekçi insanları alkışla. Elinden bir şey gelmese bile bunu yap ve sağlığın için EVDE KAL!