Hyundai’den yeni bir yarışçı: IONIQ5 N eN1Cup Hyundai’den yeni bir yarışçı: IONIQ5 N eN1Cup

Emre ERTÜRK

MASERATI'nin orta-sınıf lüks SUV sınıfındaki yeni temsilcisi 'Grecale' Türkiye'de satışa sunuluyor. Tofaş çatısı altındaki FerMas tarafından temsil edilmekte olan Maserati markası için yeni bir atılımı ifade eden Grecale, Türkiye'de 3 milyon 250 bin TL'lik başlangıç fiyatla satışa sunuluyor.

2021 yılını yüzde 100 büyüme ile Türkiye pazarının 'En Hızlı Büyüyen Markası' olarak kapatan Maserati, yeni Grecale ile 2022'de de pazar performansını iki katından fazla artırmayı hedefliyor.

Temmuz ayından itibaren Türkiye yollarıyla buluşacak olan Grecale, 530 beygirlik V6 dışında 300 ve 330 beygirlik iki hibrit motor seçeneğiyle tüm gereksinimleri karşılayacak. Grecale ailesine 2023 yılında Maserati tarihinin 'ilk yüzde 100 elektrikli SUV'u 'Folgore'nin katılmasıyla da ürün gamı tamamlanacak.

Grecale'nin tasarımı, Maserati'nin MC20 ile başlattığı ve her yeni modeli diğerlerinden ayıran yeni bakış açısını yansıtıyor. Kabin içinde göze çarpan görsel öğeler arasında geleneksel Maserati saati yer alıyor. Grecale'nin dış tasarımı da onu Maserati'nin geleneksel tasarı anlayışına sadık ve modern bir otomobil olduğunun altını çiziyor. Aracın arka kısmında Giugiaro 3200 GT'den ilham alan bumerang stili lambalar ve tasarımdaki coupé etkisi tıpkı bir spor otomobil hissi uyandırıyor.

Grecale; GT, Modena ve Trofeo olmak üzere üç farklı versiyon ve temayla satışa sunuluyor.

Grecale'nin iç mekanı teknolojik anlamda da göz dolduruyor. Dijital ekranlar ve dokunmatik yüzeylerle benzersiz bir deneyim sunan kabinde geleneksel gösterge paneli dışında 12,3 inçlik; bugüne kadar bir Maserati'de kullanılan en büyük orta ekran yer alıyor. Kabinde ayrıca yeni dijital saat ile kumanda paneliyle 8,8 inçlik ekran görsel ve işlevsel açıdan yenilikçi bir kullanım deneyimi yaşatıyor.

Sürücüsüne en iyi teknolojiyi sunan Grecale'de, arka koltukta seyahat eden yolcular için de üçüncü bir ekran bulunuyor. Grecale, kabin içerisinde benzersiz bir konfor sunarken aynı zamanda benzeri olmayan bir ses deneyimi de yaşatıyor. Motorun Maserati'ye özgü sesine ek olarak kabin içerisinde 3-Boyutlu gerçek deneyim sunan Sonus Faber Premium ses sistemi yolculukları çok daha keyifli hale getiriyor.