Mehmet Emin AVCI

Ford'un Türkiye'de satışa sunulan yeni SUV'u Kuga, crossover modeli Puma ve 'Geleceği Bugünden Yaşa' mottosuyla lanse edilen Ford'un gelecek vizyonunu online basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, marka, yeni marka vizyonu ile müşterilerine 'geleceği bugünden yaşatabilmek' için yenilikçi teknolojileri ve hizmetleri bir arada sunuyor. Ford SUV ailesinin yeni üyeleri Kuga ve Puma da bu yeni vizyonun en güncel örnekleri olarak öne çıkıyor.

Ford Otosan da bu global vizyona paralel olarak insan odaklı, hayatı kolaylaştıran tasarım ve yenilikçi teknolojilere sahip ürünleriyle üstün bir müşteri deneyimi sunarak geleceğe hazırlanan bir markaya dönüşüyor. Geleneksel süreç ve teknolojilerin yerini çevreci, elektrikli, hibrit ve otonom teknolojilere bıraktığı 'Geleceği Bugünden Yaşa' vizyonunu yansıtan ilk modeller, son dönemin yükselen trendi SUV segmentinin iki önemli oyuncusu olan yeni Kuga ve Puma oldu.

Kısa süre önce müşterilerle buluşan Ford SUV dünyasının bu yeni üyeleri, Ford'un akıllı bir dünya için akıllı araçlardan oluşan kapsamlı bir ürün portföyü geliştirme planlarının da başlangıcını temsil ediyor.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, toplantıda yaptığı konuşmada, Ford'un artık 'gelecek'ten konuşan bir marka olduğunu belirterek, 'Ford dünyasında bir slogan veya kampanyadan çok daha fazlası olan 'Geleceği Bugünden Yaşa', otomotivin geleceği için yol gösterici bir rehber olacak.

Ford Otosan olarak bu yeni vizyon doğrultusunda otomotiv sektörünü yeniden yaratan marka olmak üzere yolumuza devam ediyoruz. Artık biz geleceği hayal etmiyoruz, yaşatıyoruz. Köklü mirasımızdan aldığımız güçle, bu değişimi satış ve satış sonrası müşteri deneyiminden başlayarak araçlarımıza ve teknolojilerimize yansıtmaya devam ediyoruz. Son yıllarda hızla büyüyen SUV segmentinde dengeleri değiştirecek Yeni Kuga ve Yeni Puma, bu alandaki iddiamızı yeni modellerle ortaya koyma yaklaşımımızın en önemli adımlarından biri.' ifadelerini kullandı.

'Haziran ayındaki talep bizi çok umutlandırdı'

Yücetürk, Kuga'yı Haziran ayında satışa sunduklarını belirterek, 'Haziran ayındaki talep bizi çok umutlandırdı. İlk aldığımız siparişler yaklaşık 500 civarındaydı. Geçen 2 aylık dönemde Kuga'da şu anda yaklaşık 1.750 adetlik satışa ulaştık. Bu da bizi senenin geri kalanındaki performansı adına daha da cesaretlendiriyor. Buradan hareketle sene sonuna kadar 6 bin 500, 7 bin civarında toplamda Kuga satabileceğimizi ön görüyoruz. Yeni modelimiz Puma'da da benzer bir talep ve olumlu geri dönüşler alıyoruz. Puma için de yıl sonuna kadar yaklaşık 2 bin adetlik satış öngörüyoruz' dedi.

Geleceğin SUV'si yeni Ford Kuga

FORD'un Avrupa'da en çok satan SUV modeli Kuga, yepyeni ve şık tasarımı, ergonomik ve rafine yaşam alanı ile geleceğin teknolojilerini barındırıyor. Üstün konfor anlayışıyla tasarlanan yeni Ford Kuga; üstün teknolojik özellikleri ve ileri düzey güvenlik sistemleri ile dikkat çekiyor. 1.5 litre EcoBoost benzinli, 1.5 litre EcoBlue dizel, 2.0 litre Ecoblue dizel ve 2.5 litre PHEV benzinli motor seçeneklerine sahip yeni Ford Kuga'nın fiyatı 277 bin 300 TL ile 805 bin 900 TL arasında değişiyor.

Stil sahibi yeni Ford Puma

FORD SUV dünyasının en yeni üyesi, yeni Ford Puma, stil sahibi, kendine güvenen ve dikkatleri üzerine toplamayı seven kullanıcılara hitap eden bir model. 'Style' donanımda 1.0 lt EcoBoost 95 Hp Benzinli 6 ileri manuel ve 1.0L Ecoboost 125 Hp 7 ileri otomatik seçenekleri ile müşterileri bekliyor. 'ST-Line' donanımda ise 1.0 lt EcoBoost Hibrit 155 Hp 6 ileri manuel seçeneği sunuluyor. Yeni Ford Puma'nın fiyatı 196 bin 300 TL ile 270 bin 900 TL arasında değişiyor.