Mütia AVUKA - Mardin

Korona Virüs'ün Mardin'de azalmasına sevindiklerini belirten Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, virüsün azalması ile birlikte Mardin'e 5 milyon yerli yabancı turisti ağırlayacaklarını söyledi.

Virüs azaldığı zaman Mardin için bir avantaj olacağını ifade eden Başkan Tutaş'ı, Ankara'dan İstanbul'dan yurt dışından gelecek olan vatandaş Mardin'de korona olmadığı zaman seve seve daha rahat bir şekilde gelecek Mardin'e geleceğini kaydetti.

Yerli yabancı turistleri Mardin'e bekliyoruz

Başkan Tutaşı, 'Şimdi bilindiği üzere 2019 yılında 3,5 milyon turist ağırladık. 2020 yılında 5 milyon turist ağırlamayı hedefliyorduk. Fakat korona illetinden dolayı bu sayı 5 milyon değil 50 binlere düştü. Bu da bizi çok üzdü. Büyük bir kayıp oldu. Gerek misafir kaybı gerekse maddi kaybı yaşandı. Şu anda Mart ayı itibaren oteller rezervasyonlar almaya başladı. Normalleşme olduğu zaman yine hedefimiz 5 milyon yerli yabancı turist ağırlayacağız. Dara'yı medreseleri camilerimizi daha doğrusu tarihimizi kültürümüzü görmek için vatandaşlarımızı yabancı turistleri Mardin'e bekliyoruz' dedi

Mardin için bir moraldir

Mardin'de korona vakaların azalması şehir halkı için bir moral kaynağı olduğunu kaydeden Başkan Tutaşı, 'Burada otelcimiz lokantacımız esnafımız cafe sahipleri kurtulacak. Allah'ın izni ile bu beladan kurtulacağız. Ama ilk kurtulanlardan bir tanesi de Mardin olması bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Çünkü vatandaşın gözü Mardin'e gitsem mi? gidebilir miyim? diye bir ürkeklik vardı. İnşallah bunu atlatacağız. Türkiye'de ilk normalleşmeye gidecek iller başında Mardin gelir. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu değerlendirecektir. Ve derecelendirecektir. Bu derecelendirmede bizim yer almamız mutluluktur. Hastalık bizden kaçıyor.' ifadelerini kullandı.

Vatandaşımız kurallara uyuyor

Bir beladan kurtulmak gibi içimizde bir his var olduğunu vurgulayan Tutaşı, açıklamalarına şöyle devam etti: 'Bu beladan kurtulduğumuz zaman her şey normale dönecek. Normalleşme ile önce kapılarımızın açılması, otellerin açılması bir an önce hayatın normale dönmesi demektir. Mardin hazırdır. Bu da verilerde bellidir. Çok şükür pozitif vakalar azaldı. Vatandaşlarımız kurallara uyuyor. Ben vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bu işin sahibi vatandaşımızdır. Vatandaş temizlik, maske ve sosyal mesafeye uyduğu zaman ister istemez bu güzellikleri yeniden inşallah tekrar bulacağız' diye konuştu