Günden güne ticaret alanında yıldızı parlayan ve özellikle turizm alanında dünyada yerini alan ikinci Venedik Mardin, ülkeler arasında gelir kapısı oldu.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin'in son zamanlarda dünya turizminde parlak günler yaşamasının sevinç yarattığını söyledi.

Turizmin yanı sıra sanayi alanında da yatırımlar için gerekli adımların atılması gerektiğini belirten Tutaşı, 'Ticari alanda Mardin'in sadece turizm alanında yer aldığını ve 'ikinci Venedik şehri Mardin' diye belirtiliyor. İyi para kazanmak isteyen iş adamları, sanayiciler ve özellikle turizmciler zaman kaybetmeden mutlaka Mardin'de bir yatırım yapmalılar. Görüyoruz ki günden güne her gün iki, üç işyeri açılıyor. Tabii ki biz idareci olarak bu gelişmelere seviniyoruz, ama turizm alanında olduğu gibi sanayi alanında da yatırımların yapılmasını arzu ediyoruz' diye belirtti.

İkinci bir organize sanayi bölgesinin olduğu Mardin'de büyük kuruluşların yer almak istediklerini belirten Tutaşı, 'Şu anda dev otomobil fabrikası ile buna benzer büyük ölçekteki kuruluşların ikinci sanayi bölgesinde yer almak için girişimde bulunmaları bizleri mutlu ediyor' dedi.