Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mardin AK Parti 6 nci Olağan İl Kongresi'nde katılarak bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan İki defa konuşma yaptı. Dışarda bekleyen vatandaşlara hitaben yaptı ve ikinci konuşmasında ise Artuklu spor salonunda yaptı. Özellikle terör konusunda ve Mardin için yapılan hizmetleri ile aktarılan paraları dile getirerek gelenlere şöyle seslendi:

'Biz kardeşlik içinde yürüyen bir Mardin görmeyi arzu ediyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek devlet dediğimiz zaman ne diyoruz. 81 milyon halkımızı ve bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar bunu tekrar burada söylüyorum. Çünkü 15 Temmuzu gördük. O tünelleri görüyorsunuz değil mi? Neler yapmışlar ne tüneller açmışlar. Bunlar batılı dostlarımızın onlara verdikleri desteklerle açmışlar. O tünellerden kamyon gidiyor. Bize dost görülenlerin onlara verdiği silahları görüyorsunuz, Bunlar ne diye sorduğumuzda yalan onlar da su gibi. Biz gerçekleri görüyoruz. Yalanlarınız ortada, kasa kasa mermiler ve silahlar... Bize dürüst olun. Bize dürüst olana can kurban olmayan kusura bakmasın, artık her şeyi görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Kaymakam Safitürk'ü andı ve ruhu için Fatiha okudu

Mardin'in Derik ilçesinde görev yaparken şehit edilen kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk'ü rahmetle yad ediyoruz, ruhuna hep beraber bir fatihe okuyalım, diyerek fatihe okudu.

Bugünden geriye dönüp baktığımızda bölücü örgütün, Kobani olaylarıyla çukur eylemleriyle ne yapmaya çalıştıklarını herkes gibi bizde artık şimdi çok daha iyi anlıyoruz. Bu örgüt islama en büyük darbe ve ihanet ettiği gibi İslamiyet'in düşmanı bir örgüttür. Masum sivilleri kalkan yapacak kadar zalim, ana kucağındaki bebekleri katledecek kadar vahşi bir örgüttür. Kürt ve Arap kardeşlerimin bölücü terör örgütün kime ve neye hizmet ettiğini artık kavradığına inanıyorum. Çünkü onlar artık gözleri ile görüyor ve yaşadılar

Milletten aldığı yetkiyi istismar edenlere kesinlikle müsamaha göstermeyiz. Kusura bakmasınlar. Bakın sevgili kardeşlerim, şuanda Mardin'de oteller dolmuş durumda. Bir huzur kenti haline geldiğiniz zaman bu ekonomiye de olumlu yansıyor. Biz Mardin'i Mardinli kardeşlerimizi ihmal etmedik. Ekonomiyi büyütürken özgürlüklerden taviz vermedik. Ülke tarihinde eşi benzeri olmayan reformları harekete geçirdik. Mardin'e son 15 yılda 25 katrilyon değerinde yatırım yaptık. Şimdi ben gençlere sesleniyorum, '2019 yılı seçimlerine hazır mıyız?' sorusuna, katılımcılar bir ağızda 'evet' dediler.

Kongreden Notlar:

Bakan Veysel Eroğlu ise Cumhurbaşkanından önce yaptığı konuşmasında Ilısu barajı ve yapılan hizmetleri dile getirerek bu hizmetlere devam edeceklerini belirtti. Ak Partili çeşitli milletvekillerin de selamlara konuşmasını yaptılar.

Mardin Ak Parti il başkanlığının 6 nci kongresinde tek liste ile seçimlere giren Nihat Eri ve arkadaşları oy birliği ile seçildiler.

Mitingi alanına erken gidenler büyükşehir belediyesi hazırladığı çorbayı kendilerine ikram edildi. Güvenliği sağlamak için dışarıdan gelen polis memurları yorgunluklarından dolayı taşlık yamaçlarında oturarak yemeklerini yediler.