Başarılı sürüş özellikleri, konforlu geniş iç mekanı ile öne çıkıyor

Makyajlı Ford Kuga, 1.5 litre 120 Hp'lik dizel motor ve çit kavramalı şanzımanlı kombinasyonu ile test köşemizin bu haftaki konuğu oldu. Ford'un kompakt SUV'u; 1.5 Ecoboost 182 Hp benzinli, 4x4 otomatik şanzımanlı, 1.5 TDCi 120 Hp dizel, önden çeşitli manuel veya Powershift şanzıman ile 2.0 TDCi 180 Hp dizel, 4x4, Powershift şanzıman kombinasyonlarıyla sunuluyor.

Tasarım

Ford Kuga, kaslı görüntüsü ve güçlü tasarımı ile markanın Amerika'da satılan modelleri gibi göze hoş gelen bir görünüme sahip. Kuga'nın ön tasarımında trapezoid ızgara ve büyük farlar dikkat çekerken, gövdeden farklı renkte hazırlanan detaylar sportif görünüm ile vurgulanmış. Makyajla beraber otomobilin burun kısmı yenilenirken, arka tarafta da bagaj kapağı ve stop lambalarının tasarımları elden geçirilmiş. Profilden bakıldığında öncüsü gibi yine geniş çamurluklara sahip olan Kuga arkada ise koyu zeminli büyük stoplara sahip. Arkadaki ikili egzoz çıkışı dinamizmi ve sportifliği artırırken, egzozun üstündeki koruma çıtasında farklı renk kullanılması önle arka tasarımda bütünlük sağlanmış. Yeni Kuga modelinde tasarımcılar Kuga'nın direkt dikkat çekmesi konusuna yoğunlaşmış.Bunda da başarı elde edilmiş. Kuga'nın iddialı tasarımının bir başka önemli artısı ise aracın premium havası vermesi sağlanmış. 4541 mm uzunluk, 1838 mm genişlik ve 1749 mm yükseklik ölçülerine sahip Kuga'nın bagaj hacmi ise 456 litre.

İç Mekan

Ford Kuga'nın iç mekanına geçtiğimizde geniş, ferah ve ergonomik bir ortam karşılıyor bizi. Sportif gösterge tablosu rahat okunuyor. Klima kumandaları yenilenmiş, dört kollu direksiyon simidi yerini üç kollu direksiyon simidine bırakmış. Elektromekanik park freninin gelmesiyle, el freni kolunun olduğu alan bardaklık ve küçük eşya gözü olarak değerlendirilmiş. 8 inçlik multimedya ekranı ve ambiyans aydınlatması konforu artıran özellikler. Otomobilin ön ve arka koltuklarında sunulan yaşam alanı başarılı. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi konusunda kendisini bir hayli geliştiren Kuga'da konsolda kaliteli plastik malzemeye yer verilirken konsolun alt kısımlarında sert malzemeye yer verilmiş. İşçilik kalitesi konusunda da bir hayli mesafe kat edilmiş. Kuga'nın zengin donanımı da iç mekandaki konforu artıyor. Yolcularının tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir bagaj kapasitesine sahip olan Kuga, bu bölümü bir ayak hareketi ile kullanıma sunmasıyla da elleriniz doluyken bagaja ulaşmayı mümkün kılıyor.

Performans ve sürüş izlenimi

Test aracımızın kaputunun altında görev yapan 1.5 litrelik TDCi motor 3600 d/d'de 120 Hp güç ve 1750-2500 d/d'de aralığında 300 Nm tork üretiyor. 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten motor araca ihtiyaç duyduğu gücü sunma konusunda sorunsuz. İlk hareket anında biraz ağırkanlı olan motor turbo devreye girdiği anda beklenen performansı sunuyor. Bunda 1605 kg'lık ağırlığında etkisi büyük. Fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 12.4 saniyede tamamlayan otomobilin maksimum hızı 173 km/s. Powershift otomatik şanzımanla kombine edilen Kuga bu sayede konfor konusunda da çok başarılı bir model halini alıyor. Vites geçişlerini sarsıntısız ve hızlı gerçekleştiriyor. Kuga yakıt tüketimi konusunda da cep dostu oluyor. Fabrika verisi 100 km'de ortalama 4.8 litre tüketen Kuga'ya normal kullanım koşullarında 6 litre yetiyor. Kuga motorunun hızlanma isteği şehir içinde yeterli. Yol tutuş konusunda uzman olan Ford, Kuga'da da bu tecrübesini ortaya koymuş. Her ne kadar yerden yüksek bir arazi aracı olsa da Kuga çoğu HB modelinden daha başarılı sürüş karakterine sahip. Yan rüzgarlardan etkilenmeyen Kuga, hassas ve direkt çalışan direksiyon sistemiyle sürücüden gelen istekleri hemen yola aktarıyor. Görüş açıları konusunda da eksikleri olmayan Kuga'nın süspansiyon sistemi ise sert ayarlara sahip. Yol tutuşa önemli katkıları olan bu sert ayarlar tümsek geçişlerinde özellikle arkada oturanların darbeleri hissetmesine neden oluyor.

Teknik Özellik

Motor: 1.5

Motor Hacmi: 1499 cc

Silindir Adedi: 4

Maksimum Güç: 120 Hp 3500 d/d

Maksimum Tork: 300 Nm 1750-2500 d/d

Performans

0-100 km/s Hızlanma 12.4 sn

Maksimum Hız: 173 km/s

Frenler (ön/arka): Hava Kanallı Disk/disk

Yakıt Tüketimi

Şehir İçi: 5.1 lt

Şehir Dışı: 4.6 lt

Karma: 4.8 lt

Boyutlar (u/g/y): 4541/1838/1749 mm

Bagaj Hacmi: 456 lt

Boş Ağırlık: 1605 kg