Çocuk Esirgeme Kurumu'na yaptığı ziyarette, bir erkek çocuğuyla konuşmasından çok etkilenerek, koruyucu aile olmaya karar veren ancak iki çocuğu küçük olduğu için bu kararını erteleyen Sevim Nur, yaklaşık 20 yıl sonra küçük oğlunun isteğiyle işitme engelli bir kız çocuğunun koruyucu ailesi oldu.

Koruyucu aile olma kararını 33 yaşındayken ertelemek zorunda kalan ancak 54 yaşında bu isteğini gerçekleştiren Sevim Nur sayesinde, engelli kız çocuğu 6 yaşındayken implant ameliyatı oldu ve 7 yaşında duymaya başladı. Sıcak bir yuvaya kavuşan küçük kız, gelecek yıl liseye başlayacak.

Nur, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, küçük oğlunun bir arkadaşına yardım etmek için kuruma gittiğinde çocukları görüp, ziyarete başladığını ve kendisinden de koruyucu aile olmasını istediğini söyledi.

Daha sonra kendisinin de kuruma gittiğini ifade eden Nur, koruyucu aile olma sürecini şöyle anlattı:

'Ziyarete gidip gördüm ama sonra 1 sene ziyarete gitmedim. Çünkü yaşım büyük gibi geldi, pek bir şey yapamayabilirim gibi düşündüm. Kızım 4 yaşındayken tekrar ziyarete gittim, uzun süre düşündüm. Sonra müracaat ettim. Yaşımın geçtiğini söylediler. Ben de direkt Bakanlığa mektup yazdım, 'Koruyucu aile olmak istiyorum ama kanunen böyle bir durum var.' diye. Bana mektupla geri döndüler, çocukla ilişkilerim göz önünde bulundurularak çocuğun bana verilebileceği söylendi. Kanunun uygun maddesine göre müracaatlarımızı yaptık. Bir süre daha görüştükten sonra kızım 5 yaşındayken koruyucu ailesi olduk. 11 senedir beraberiz ve kızım şu anda 16 yaşında.'

İşitme engelli kızının 6 yaşında implant ameliyatı olduğunu ve 7 yaşında duymaya başladığını belirten Nur, kızının kaynaştırma eğitimi kapsamında okula devam ettiğini, gelecek yıl liseye gideceğini dile getirdi.

Nur, iki oğlu ve kızıyla bir süre beraber yaşadıklarını, daha sonra oğullarının evlendiğini ve şimdi kızıyla beraber olduklarını ifade ederek, 'Hiçbir sıkıntım olmadığını söyleyebilirim. Sevgi olduğu zaman her şey oluyor. Biz onu çok seviyoruz, o da bizi çok seviyor, ağabeyleri de çok seviyor. Onu görmeden bir günlerini geçirmiyorlar. Evli olmalarına rağmen her gün iki ağabeyinden biri mutlaka bizi görmeye gelir.' dedi.

'Hep 3 çocuk istedim, şimdi 3 çocuğum var'

İki çocuğunun ardından üçüncü çocuk sahibi olmayı istediğini ifade eden Nur, 'Rahmetli eşim üçüncü çocuğu istememişti. Hep 3 çocuk istedim, şimdi 3 çocuğum var, demek ki benim hayatımda 3 çocuk varmış. Kız çocuğum olmasını istedim çünkü hayatım hep erkeklerle geçti. Ailemde en çok da amcalarım var. İş hayatına atıldım, işletmeciydim hep erkeklerle çalıştım. Evlendim 2 erkek çocuk dünyaya getirdim. Keşke eşim de sağ olsaydı böyle bir kız çocuğunu görseydi.' diye konuştu.

Nur, kızının implantlı olmasına rağmen her şeyi yapabildiğini, yapamadığında da gelip söyleyebildiğini belirterek, 'Kızım reşit olduktan sonra kararını kendisi verebilir, bizi aile olarak seçmek isterse seçer. Çok efendi, kibar bir çocuk, her şeyi kendi düşüncesiyle yapabilir.' dedi.

'İnşallah çocuklarım benim gibi yapacak'

Koruyucu aile olmak isteyenlerin çocuğun biyolojik ailesiyle görüştüğü endişesiyle vazgeçebildiğine değinen Nur, şunları söyledi:

'Bir çocuğa hayat veriyorsunuz, o da size bir hayat veriyor. Ayaklarının üzerinde durması, mutlu olması, güzel bir şekilde büyümesi bence yeterli. İnsanın başına ne zaman ne geleceği belli olmaz. İnsanlar ayaklarının üzerinde sağlıkla kalmak istiyorlarsa bence koruyucu aile olsunlar. Hayatınız değişiyor. Ben, kızımla birlikte tekrar çizgi film seyrettim, şimdi onunla birlikte bir sürü komedi filmine gidiyorum. Sevmediğim insanların bile filmine gidiyorum ama onunla gittiğim için gülüyorum. İnsana hakikaten hayat veriyor çocuk. Bence birine hayat vermek, emek vermek, sizin için de çocuk için de iyi. Çocuklarım evlendiğinde eşim de olmadığı için belki bu kadar mutlu olmayacaktım ama şu anda çok mutluyuz biz.'

Sevim Nur, 'Yaşım biraz daha genç olsa daha fazla çocuğun koruyucu ailesi olmak isterdim. Çocuklarım da koruyucu aile olmak istiyor ama biraz daha evlilikleri otursun diye bekliyorlar. İnşallah çocuklarım benim gibi yapacak.' diye konuştu.