Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Serin: Erzurum Kongresi Özgürlüğe giden yoldur

Hürses- İstanbul 23.07.2019 20:50
Serin: Erzurum Kongresi Özgürlüğe giden yoldur

CHP Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Av. Fatoş Serin, Erzurum Kongresi’nde alınan kararların 100 yıllık şanlı tarihimizin önemli bir mihenk taşı olduğuna dikkat çekerek, “özgürlük belgemize giden yoldur” dedi.

 

Bu yıl 100’ncü yılını kutladığımız Erzurum Kongresi, Türkiye Cumhuriyeti’nin  kuruluşuna giden sürecin yapı taşlarından biridir. CHP Bayrampaşa Belediye Meclis Üyesi Av. Fatoş Serin, 22 Haziran 1919 tarihli  Amasya Genelgesi’nin ardından, tarih 23 Temmuz 1919’u gösterirken Erzurum Kongresi’nin toplandığına işaret ederek, “Bölgesel bir kongre olsa da alınan kararlar yönünden , özgürlük belgemiz olan ve 24 Temmuz 1923’de imzalanan Lozan Anlaşması’nın hükümlerinde de vücut bularak evrensel nitelik  kazanmıştır”  dedi.

 

Milli bütünlüğümüzün korunması yönünde alınan kararları maddeler halinde sıralayan Meclis Üyesi Serin, bu kararların, “Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür parçalanamaz. Her türlü yabancı işgale karşı millet topyekun kendisini savunacak ve direnecektir. Manda ve himaye kabul edilemez” olduğunu  ifade etti.

 

Kurtuluş Savaşı'nın önemli bir dönüm noktası olan Erzurum Kongresi'nde alınan kararları, daha sonra kurulacak çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri için de dayanak oluşturduğuna işaret eden Serin, “Günümüzde her türlü iç ve dış tehditlere rağmen, bu kongreler sayesinde ulaşılan Lozan Antlaşması ile de uluslararası alanda temelleri sağlam atılmış olan  Cumhuriyetimiz, ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz