2018-2019 eğitim-öğretim yılının tatile girmesi ile Mardin merkez Artuklu ilçesi Hacı Hamdiye Özdemir Orta Okulunda Vali Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Artuklu ilçe Milli Eğitim Müdürü Şayhmus Sümer, Mardin Müftüsü İsmail Çiçek ve ilde görev yapan bazı daire müdürleri sınıflarını geçen öğrencilere karnelerini dağıttı.

Hacı Hamdiye Özdemir Orta Okulunda bulunan 650 öğrencinin yüzde 40'ı hakettiği takdir ve teşekkürname belgelerini aldı. Okul Müdürü Olcay Doğmuşöz, okul hakında bilgiler verirken 36 öğretmen ile görev yaptıklarını söyledi. Doğmuşöz, mevcut olan 650 öğrencinin başarılı bir eğitim-öğretim geçirdiklerini belitirterek, fedakar öğretmen arkadaşlarına teşeşkür etti.

Mardin il Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 179.771 orta öğretimde 49.612, açık öğretimde 16.940 olmak üzere toplam 246.323 öğrencinin karne aldığını belitti.

Karne dağıtımından sonra Vali Mustafa Yaman ve beraberindeki heyet öğretmenler odasına geçerek bir süre sohbette bulundu.Vali Yaman, Mardin'in bu bayramda yerlive yabancı turist akınana uğradığını belirterek, ancak gelenlerin sıkıntıları esnaflardan kaynaklandığına vurgu yaparak, belediyelerin de tam anlamı ile denetim görevini yapmadıklarını söyledi.

Vali Yaman sohbette, Ülkemizde huzur ve güven ortamının yeniden tesis edildiğini ifade ederek, 'Biz bayramımızı ailemizle yaparken güvenlik birimleri bayram boyunca ve halende devam eden huzuru ve güveni sağlamaya çalışan güvenlik ekiplerimiz vardır. Şu anda arkadaşlarımız operasyonlarda bulunuyorlar. Bunu herkes bilsin ki benim vatandaşlarımın huzuru ve güvenini kimse bozamaz ve bozamayacaktır. Herkes kendi işine baksın, herkes görevi neysa o görevi ile igilensin. Bir amaç ve bir siyaset için kimse çalışmasın. Önemli olan halka hizmettir. Bizim kayyum belediyeciliğimiz zamanında ne yaptıysak hepside ortada. Yalan, dolan beyanatlarla insanların kafalarını meşgül etmeye kimsenin hakkı yokturYapılan çalışmalar ortadadır.'dedi.

Vali Mustafa Yaman ve beraberindeki heyet daha sonra okulun giriş kapısı önünde öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiler.