Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Kağıthane’de her mekana bir kütüphane

İsa KARACA 13.11.2018 18:24

Kağıthane Belediyesince ‘Her Kitap Bir Hazine, Her Mekana Bir Kütüphane’ sloganıyla ilçede yer alan iş yerleri, STK ve okullara toplamda bin adet mini kütüphaneler kuruldu.

 

Kağıthane Belediyesi ilçede yer alan iş yerleri, STK, vakıf ve okullara vatandaşların boş zamanlarını kaliteli geçirmeleri amacı ile kütüphaneler yerleştirildi. Kütüphanede dünya ve Türk klasiklerinin yanı sıra Kağıthane Belediyesi'nin eserleri de yer alıyor. Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Mevlüt Öztekin ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının katılımları ile halka tanıtılan kütüphane vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Oluşturulan kütüphanelerde vatandaşların zamanını verimli kullanması ve ilçede okuma oranını arttırması amaçlandı.

“Kağıthaneli komşularımızın çokça vakit geçirdikleri mekanlarda kütüphane oluşturduk”

Tanıtımda amaçlarının vatandaşların işlerini yaparken kitap okuma ihtiyaçlarını gidermek olduğunu ifade eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Özellikle değerli Kağıthaneli komşularımızın bir yandan işlerini yaparken bir yandan da çokça vakit geçirdikleri mekanlarda bir kütüphane oluşturduk ve Kağıthane ile ilgili bilgilerin de bulunduğu çeşitli açılardan değerlendirilebilecek kitapları da buraya yerleştirdik. Esnaflarımız, derneklerimiz, okullarımız insanlarımızın rahat bir şekilde araştırmalarını yapabilecekleri alanlar. Bugün berber esnafımızın mekânını değerlendirdik ve bu çalışmayı başlattık, hayırlı olsun” diye konuştu.

“Kütüphaneler vatandaşın ayağına geldi”

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, 21. yüzyılda zaman kavramının çok daha önemli hale geldiğini işaret ederek, “İnsanlar koşturmaca ve hayat mücadelesi içinde olduğu için kütüphanelere gitme imkanı bulamıyor. İnsanların kütüphaneye ulaşmasını kolaylaştırmak için her yere kütüphane koyma fikri, belediyemizin yaptığı çok güzel bir çalışmadır.” dedi.

“Kitap okuyacaklar, bilgi edinecekler”

Kütüphaneden memnun kalan berber Cemal İskender, “Özellikle başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle bir değeri bize kattığı için. Çünkü yeri geliyor müşterilerimiz telefonda, sosyal medyada. En azından kitap okuyacaklar, bilgi edinecekler” diye konuştu.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı