Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

"İyilik İçin Mardin Fikir ve Yazılım Geliştirme Kampı"

Mütia AVUKA - Mardin 14.07.2019 21:05

 

 

Ülkenin dört bir yanından “iyilik için teknoloji” mottosuyla yazılım projeleri geliştirmek için gönüllü olarak uzmanlar, akademisyenler ve mühendislerden oluşan 50 kişilik ekip Mardin’de bir araya geldi. Üç gün süren İyilik İçin Mardin Fikir ve Yazılım Geliştirme Kampı ile Mardin’in kültürüyle teknolojiyi birleştirmesi, katılımcıların hiçbir ödül beklemeden katılarak gece boyunca proje üretmesi açısından Dünya’da eşsiz bir konsept ile bir ilke imza attılar.

 

Kamp tarihi Kasımiye medresesinde üç gün devam etti

 

İstanbul, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Hatay, İzmir ve Mardin’den gelen 50 gönüllü katılımcı ilk olarak Mardin’in Yeşilli ilçesinde bir araya gelip tanışarak, Mardin ile ilgili fikir üretmek için beyin fırtınası yaptı. Burada ortaya çıkan fikirleri hayata geçirmek için katılımcılar Kasımiye Medresesi’ne hareket etti.

 

Dini ilimler, astronomi ve tıp bilimi eğitimlerinin verildiği, El Cezeri tarafından geliştirilen dünyanın ilk robotunun sergilendiği, 700 yıllık tarihe sahip kadim bilim yuvası Kasımiye Medresesinde; yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi yeni teknolojiler kullanılarak 24 saat içerisinde Mardin ve bölge için mobil uygulamalar geliştirildi. Sonrasında aralarında Mardin ve Bölge Şehir STK temsilcilerinin ve akademisyenlerinin olduğu jüriye projeler sunuldu.

 

Ayrıca Mardin’e gelen uzman ve mühendisler Kasımiye Medresesinde çocukların teknoloji ile ilgili farkındalıklarını arttırmak ve rol model olmak için çocuklarla bir araya gelerek, teknoloji ile ilgili kitaplar hediye etti.

 

İstanbul’da yaşayan Mardinli bilgisayar mühendisi Mehmet Aca’nın tamamen sosyal sorumluluk duygusuyla başlattığı bu proje, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Mardin Şubesi başkanı Deniz Hitay’ın işbirliği ve Zurix Teknoloji, Abaküs Yayıncılık, Aydoğanlar İletişim’in sponsorluğunda hayata geçti.

 

Vali Mustafa Yaman gece geç saatlerinde ziyaret etti

Proje çalışmasının yapıldığı tarihi Kasımiye medresesinde katılanları ziyaret eden Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve bazı daire müdürleri proje hakkında Deniz Hitay’dan bilgi aldı. Mardin Valisi Mustafa Yaman, “Tüm dünya teknolojiye sarılmıştır. Eğitim kampına katılan 50 kursiyer ile görüşmelerde bulundum. Tek amaçları başta Mardin tarihiyle, hoşgörüsüyle, kendisine has konumlarıyla çeşitli dillerde tanıtılması tasarımları yapılıyor. Çok duygulandım ve onları tebrik ettim. Bu güzel çalışmaların başında bulunan Deniz Hitay ve beraberindeki tüm arkadaşları tebrik ederim. Dilerim Mardin sevdalılarına örnek olsun bu çalışmaları” dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı