Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Eyüpsultan Kaymakamı Dölek: Şehit ve gazilere minnet ve şükran borçluyuz

Haber Merkezi 19.09.2018 17:26
Eyüpsultan Kaymakamı Dölek: Şehit ve gazilere minnet ve şükran borçluyuz

 

İstanbul Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanının verilmesi dolayısıyla ülkede her yıl 19 Eylül “Gaziler Günü” olarak kutlanmakta olduğunu hatırlattı.

Kaymakam Dölek, mesajında şu ifadeleri kullandı;

Devletimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğün korunması uğruna milletimiz, tarihte olduğu gibi canlarını seve seve vermekten kaçınmamış, gerektiğinde şehit ve gazi olmuştur.

Ülkemizin gelişip, kalkınması, birliğimize ve bütünlüğümüze karşı nifak tohumları ekmek isteyen şer odakları, hiçbir şekilde hain emellerine asla ulaşamayacaklardır.

Bugün 97. yıldönümünü kutladığımız Gaziler Günü dolayısıyla, milletimizin göz bebeği olan şehit yakınlarımıza ve kahraman gazilerimize minnet ve şükran borçlu olduğumuzu bir kez daha vurgularken, bu gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, bugün aramızda olan gazilerimize sağlık, esenlik dolu bir ömür dileyerek, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor