Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Edirne'nin meşhur Karaağaç kabağı adına düzenlenen festival renkli başladı

AA - (Hürses Haber Merkezi) [email protected] 17.10.2021 10:13
Edirne'nin meşhur Karaağaç kabağı adına düzenlenen festival renkli başladı

Edirne Karaağaç Kabak Festivali renkli görüntülerle başladı. Festivali kapsamında, kurgu fotoğraf çekim etkinlikleri ve yemek yarışmasına gerçekleştirildi.

 

Özellikle tadından dolayı İstanbul lokantalarının tatlı için tercih ettiği meşhur Edirne Karaağaç kabağı adına düzenlenen festival adını aldığı mahalledeki kortejle başladı.

Edirne'nin sayfiyesi konumundaki 10 bin nüfuslu Karaağaç Mahallesi girişinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, mahalle muhtarı Agah Korkan, vatandaşlar, halk oyunları ekibinden oluşan kortej Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Lozan Anıtı'na, oradan da etkinliğin düzenlendiği davet bahçesine kadar yürüdü.

Bandonun hareketli ezgilerine vatandaşlar alkışlarıyla tempo tuttu.

İki gün sürecek festival kapsamında halk oyunları gösterileri, konserler gerçekleşecek, kadınlar arası "Kabak Tadı Veriyoruz" yemek yarışması da düzenlenecek.

Festival alanında üretici ve girişimci kadın kooperatiflerinin el sanatı ve gıda üretimlerinin satışlarının da yapılacağı festival süresince şef aşçıların kabak işlemesi ve kurgu fotoğraf çekim etkinlikleri gerçekleşecek.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Soytürk, AA muhabirine Meriç ve Tunca nehirlerinin suladığı Karaağaç Mahallesi'nde yetişen lezzetli kabakların tanıtımı gerçekten hak ettiğini söyledi.

Vali Ekrem Canalp'in talimatıyla bu yıl ilki gerçekleşen festivalin güzel başladığını ifade eden Soytürk, "Edirne festivaller ve müzeler şehridir. Her yıl Valimiz Canalp'in talimatlarıyla yenilerini ekliyoruz. Bu festival de gerçekten güzel kabağın hak ettiği tanıtımı bulması için çok renkli bir festival oldu." dedi. 

Festivalde yemek yarışması düzenlendi

Yarışmaya katılanlar, "balkabağı ana yemekler", "balkabağı tatlılar", "balkabağı zeytinyağlılar" ve "balkabağı hamur işleri" kategorilerinde yarıştı.

Yarışmaya 25'i aşçılık öğrencisi olmak üzere 120 kişi hazırladıkları yiyeceklerle katıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şefler, kabak kullanılarak yapılan birbirinden güzel tatlı ve yemekleri değerlendirdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, jüri ile katılımcıların yaptıkları yiyeceklerden tattı.

Yarışmada suşili kabak, kabaklı içli köfte, kabak közleme, tarhunlu ekşili kış kabağı, balkabağından etli dolma gibi birçok yemek ilgi çekti.

Değerlendirmenin ardından "balkabağı zeytinyağlılar" kategorisinde Gülay Erdinç, "balkabağı tatlılar" kategorisinde Beyza Batuk, "balkabağı hamur işleri" kategorisinde Arzu Cevahir, "balkabağı ana yemekler" kategorisinde ise Nursel Topçu birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenlere Vali Canalp, eşi Ayten Canalp, Aksal ve İba madalya ve mutfak eşyası hediye etti.

Yarışmaya katılanları kutlayan Canalp, Karaağaç Kabak Festivali'nin ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bundan sonra yapacağımız festival kahve ve çikolata festivali olacak. Sizlerle festival heyecanını bir kez daha yaşayacağız." dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa