Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Başkan Tutaşı: Gerçekleri görmeyenler ya kördür ya da sağırdır

01.02.2020 18:24

 

Mütia AVUKA - Mardin

Masa başında dedikodu üreterek, gündemde kalabilmek için yalan ve uydurma haberlerle yıpratılmak istendiğini belirten Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, “Böylesi bir davranış içinde olanlar, çalışma azmimizden asla bizleri alıkoyamayacakları gibi, yalan ve uydurma düşüncelerinde boğulacaklardır. Gerçekleri görmeyenler ya kördür ya da sağırdır” dedi.

Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, HDP Mardin milletvekili Tuma Çelik’in Mezopotamya Ajansına yaptığı açıklama karşısında yayınladığı basın açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

“Mezopotamya Ajansında çıkan haberle ilgili ve 31.01.2020 tarihinde, bugüne kadar memlekete hiçbir faydası olmayan Mardin HDP Milletvekili Tuma Çelik´in TBMM’ye sunduğu soru önergesinde geçen asılsız iddialara ilişkin kamuoyu açıklamasıdır.

04.09.2019 tarihinde Artuklu Belediyesi İmar Müdürlüğü kaçak ekibinin rutin kontrolleri sırasında Yenişehir Mahallesi Elif Ana 3 Armoni Sitesi A / Blok giriş katında bir inşaat çalışması olduğu gözlemlenmiştir. Söz konusu adreste H.B. isimli şahıs ve yanındakiler ile yukarıda verilen adreste yer alan taşınmazda binanın ortak alanı olarak geçen “sığınak” diye tabir edilen alanın perde duvar ve kolonlarında yıkım yaptığı, mevcut yerde işgalci konumda olduğu, yapılan inşaat nedeniyle binanın statiğine zarar verdiği, ayrıca çekme payı içindeki alana tadilat yaptığı tespit edilerek ilgili birim tarafından şerit çekilerek inşaat durdurulmuştur.

Yaşanan bu olay sebebiyle; durdurma işleminden sonra söz konusu şahıs defalarca belediyeye gelerek tehdit ve şantaj yoluyla yasal olmayan iş ve işlemlerini yürütmeye çalışmış, her defasında olumsuz yanıt alınca son olarak 04.12.2019 günü Belediyemizde Meclis görüşmeleri devam ederken bir arbede çıkarmıştır. Konuya Ak Partili ve HDP´li meclis üyeleri bizzat şahit olmuştur.

Kaçak yapıyla ilgili ilçe belediyemiz tarafından ne bir tadilat ruhsatı, ne de iş yeri açma ruhsatı verilmiştir. Hukuki süreç devam etmekte olup, işlemler ve yazışmalar tamamlandığında yıkım ve mühürleme işlemi yapılacaktır. Her ne kadar asılsız iddialar ile bu işlem yapılmaya ve baskı kurmaya çalışılsa da buna katiyen müsaade edilmeyecektir.

Gerek 20.01.2020 tarihinde Mezopotamya Ajansında çıkan haberle ilgili, gerek ismi geçen şahıslarla ilgili Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına 2020/881 Soruşturma Nolu dosya ile suç duyurusunda bulunulmuştur.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!