Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

AK Parti adayı Özgül Özkan Yavuz, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ile bir araya geldi

Haber Merkezi 22.03.2019 09:57

 
AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Özgül Özkan Yavuz, seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile Büyük Kulüp’te bir araya geldi. Kadıköy için planladığı projelerini ve hedeflerini anlatan Özgül Özkan Yavuz, kadınlara yönelik projeleri ve girişimcilik merkezi ile ilgili de soruları cevapladı.
 
Seçim çalışmalarına başladığı gün Kadıköy’ü Birleşmiş Milletler’in Kadın Dostu Kent statüsüne getireceğini açıkladığını söyleyen Özgül Özkan Yavuz, “Kadın Dostu Kentler, kentin sunduğu ekonomik, sosyal, siyasi tüm imkân ve fırsatlardan kentte yaşayan herkesin eşit bir biçim yararlanması amacını taşıyor. Ben de bu projeyi Kadıköy’de uygulamak istiyorum. Zira nüfusumuzun büyük bir kısmını da kadınlar oluşturuyor” şeklinde konuştu.
 
Kadının ekonomideki yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özgül Özkan Yavuz, “ Kreşparklar ve geliştirilmiş sosyal imkanlara ek olarak sertifikalı eğitimler ve Genç İnovasyon Merkezi ile kadınlarımızın gücünü arkamıza alacağız. Kadınlar için kuracağımız e-ticaret platformuyla kadınlarımızın ticaret hayatında daha fazla yer almalarını, kazançlarını artırmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
 
Planladıkları Kadıköy Genç İnovasyon Merkezi hakkında da TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu üyelerini bilgilendiren Özgül Özkan Yavuz, “Bu projede yeni nesil ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi için teknoloji üreticileri, kullanıcıları ve yatırımcılarını bir araya getireceğiz.  Girişimcilere destek olacak kaynak ve hizmetleri sağlayacak bu merkezde, yerli ve milli ürünler geliştirilecek. Kadın girişimcilerimize de pozitif ayrımcılık yapılacak” dedi.
 

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!