Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Mardin Valiliği'nden İmar açıklaması

23.07.2019 12:11

Mardin valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kayyum dönemindeki İmar Planları ile ilgili bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı.

Mütia AVUKA - Mardin

Mardin valiliği Mardin Büyükşehir Belediyesi Kayyum dönemindeki İmar Planları ile ilgili bazı basın ve yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Mardin Valiliğinden yapılan yazlı basın açıklaması şöyle:

''Mardin Büyükşehir Belediyesi Kayyum dönemindeki İmar Planları ile ilgili bazı basın ve yayın organlarında çıkan yanıltıcı hatta iftira boyutuna ulaşan haberler üzerine kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur.

- İmar Planlarındaki hâlihazır harita eksikliği, jeolojik etütlerin bulunmaması, kamulaştırma ve özel mülkiyet davalarında çözüm oluşturmak, şehirlerin gelişmesi açısından yeni yapılaşma koşullarının ortaya çıkması ve terör örgütlerinin imarsız alanlarda hareket kabiliyetinin artması sebebiyle Mardin ilimizin Kızıltepe, Derik, Nusaybin, Mazıdağı, Dargeçit, Ömerli ve Yeşilli ilçelerinde 03.04.2018 tarih ve 2018/210 sayı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Encümen Kararı ile ilave Revizyon İmar Planları çalışmaları başlatılmıştır. Bu karara istinaden her ilçenin ilave Revizyon İmar Planları ihale edilmiştir.

- Bu kapsamda Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ilgili tüm kurumlardan ve ilçe belediyelerinden kurum ve belediye görüşleri istenmiştir.

- Kurum ve Belediye görüşleri geldikten sonra imar plan çalışmasının yapılacağı ilçelerde hali hazır haritaları, jeolojik etütleri ve ardından imar planları hazırlanmıştır.

- İmar Kanununun 8. Maddesine göre imar planları onaylandıktan sonra herkesin görebileceği şekilde hem Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde hem ilçe belediyelerinde ve hem de belediye web sitesinde eş zamanlı olarak ilan edilmiş ve askı süreci başlatılmıştır.

- Askı sürecinde gelen itiraz dilekçeleri meclis ve encümen tarafından teknik rapora bağlı olarak değerlendirilmiş olup her itiraz dilekçesine ayrı ayrı gerekçeleri ile cevap verilmiştir.

- İtiraz sonucu yönetmelik gereği ikinci askı yani kesin plan süreci başlamış olup askıda 1 ay süre ile ilan kalmış tutanakla belirlenmiştir.

- Her kurumun görüşleri dijital ortamda Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı'na ulaşmış olup her kurumun kendi projelerinin olduğu güzergâhları ve alanları imar planına işlenerek herhangi bir proje engelleyici durum asla oluşmamıştır. İhale ve Revizyon İmar Planlarına ilişkin dosya Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’ında mevcuttur ve İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Mülkiye Başmüfettişleri tarafından incelenmiştir.

Her aşaması mevzuata uygun olarak yapılan bu çalışmalara ilişkin son zamanlarda örgüte müzahir sitelerde olumsuz, Terörle Mücadele ve Kayyum Çalışmalarını etkisizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya ve karalamaya yönelik haberler çıkmaktadır. Bu haberlerin amacı rant oluşturma, terör örgütüne kaynak sağlama, bölgede terörle mücadele ve terörün önlenmesine yönelik yapılan faaliyetleri engellemeye çalışma ve teröre destek verenleri yeniden güçlendirmeye yöneliktir .'' denildi.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!