YAZARLAR

Tüm Yazıları Akif Serin

Referandum İstanbul’un Hakkı…

06.01.2020 10:26

 

Kanal İstanbul projesi için İstanbullu ne diyor? Bunu öğrenmenin en güzel ve kolay yolu halka sormaktan geçer. Halka giderken bununla ilgili bilgilendirme köy ve toplantılarda organize olmalı, şehrin geleceğini belirleyecek bu kararı olgunlukla dinleyip kararını vermeli…

 

Şimdi tartışma burada çıkıyor. Halka gitmeli mi, gitmemeli mi? İktidar bu devlet projesi diyor, İBB Başkanı ise, İstanbul’un kararı ne olacak diyor. Aslında her ikisi de kamu için hareket ediyor. O zaman halk kendisi için yapılacak bir hizmeti isteyip istememesi hususunda görüşünü beyan etmesine neden karşı çıkılıyor.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cuma günü katıldığı bir törende demokrasinin çok önemli bir kavram olduğunu vurgulayarak bir yerin sorunlarını, en iyi orada yaşayanların bileceğini söyledi. Doğrudur. Bu sözün altına imzamızı atarız.

 

AK Parti iktidarının ilk yıllarında, tartışmalı kararları halka soralım denilmiyor muydu? Eeee o zaman neden çekiniyor.

 

“İstanbulluyum” tarifinin çok önemli olduğunu dile getiren İmamoğlu, “O zaman o şehre zarar vermezsiniz. O şehrin zarar görmesini engellersiniz. Biz, onun için diyoruz ki; bir şehirle ilgili çok önemli bir karar alıyorsanız, halkınıza güvenin ve sorun. Toplumun önceliği ne? Bu, İstanbul için çok önemli bir karar mıdır? Son günlerde Kanal İstanbul konuşuluyor. Evet; çok önemli bir karardır. Hayatı değiştiriyorsunuz. Olumlu mu, olumsuz mu? Kıtayı değiştiriyorsunuz. Anakarayı değiştiriyorsunuz. Toprakları, suyun akışını, yolları, köprüleri, alt yapıyı değiştiriyorsunuz. Bu, şehrin önceliği mi acaba? Deprem mi öncelik? Can güvenliği mi öncelik? Ekonomi mi? Sadece bu şehirde bulunan 1,5-2 milyon işsiz mi öncelik? Mesela bunları halka sormanın ne mahsuru var” açıklaması kıymetli.

 

Biz o zaman adını koyalım ve korkmadan demokrasiyi halk için özgürlük için daha çok çalıştıralım. Bu iş referandum ise haydi vira bismillah diyelim o zaman.

Haberler

Ekonomi

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Gündem

Emeklilere bayram ikramiyelerinin ödeme takvimi belirlendi

Ekonomi

KOBİ'ler yeni dönemde KOSGEB destekleriyle büyüyecek

Gündem

Yapay zeka girişimleri 7 yılda 33 kat arttı

Gündem

İstanbul'da köprüler Pakistan Milli Günü için ışıklandırıldı

Gündem

Yaşlanan nüfusun çalışma hayatına olumsuz etkilerine karşı ''kadın istihdamı'' önerisi

Gündem

Türk Devletleri Teşkilatının tarım bakanları Kazakistan'da toplandı

Gündem

Türksat 6A'da sona yaklaşılıyor

Ekonomi

KOSGEB geçen yıl 107 bine yakın işletmeye destek verdi

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin kamu çalışanları için 9 güne çıkarılacağını açıkladı

Gündem

Çanakkale Şehitler Abidesi'ne Türk bayrağı yansıtıldı

Gündem

Çanakkale Deniz Zaferi'nin üzerinden 109 yıl geçti