YAZARLAR

Tüm Yazıları Turgay Türker

Olimpiyat Rüzgarı Ankara’da Esti…

05.10.2021 20:44

 

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’nun ev sahipliğinde, heyecan verici bir toplantı gerçekleşti. Büyükelçinin Resmi Konutunda “Tokyo 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Kutlama Resepsiyonu”na Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Güven, okçulukta Türkiye’ye olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazandıran Mete Gazoz, kadınlar boks dalında Türkiye’ye olimpiyatlarda ilk altın madalyayı kazandıran Busenaz Sürmeneli, paralimpik masa tenisinde bronz madalya kazanan Nesim Turan ile hocaları vardı.

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda tarihte ilk kez 13 madalya kazanan ve yine Tokyo Paralimpik Oyunları’nda 15 madalya kazanarak büyük başarıya imza atan Türk sporcularının heyecanı Elçilik konutunda fazlasıyla hissedildi. Yoğun bir medya mensupunun katılım gösterdiği törende konuşan Büyükelçi Suzuki Kazuhiro, 2024’te Paris’te düzenlenecek Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda Türk sporcularından aynı başarıyı beklediklerini söyledi. Sporculara altın tepsi hediye eden Kazuhiro, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Japonya’da bir ay kaldığını belirterek, Türkiye’nin spor tarihinde elmas gibi parlayacak pek çok başarıya Tokyo'da imza atıldığını belirtti.

“Sayın Bakan Kasapoğlu, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları süresince Tokyo’da kalarak Türkiye Olimpiyat takımını desteklemiştir” diyen Suzuki Kazuhiro, “”Aktif bir spor bakanı olarak Türkiye tarihinde en uzun süre Japonya’da kalan bakan olmuştur. Türkiye Olimpiyat takımının bu defaki başarısında Sayın Bakan’ın tutkulu bağlılığının da bir yansıması olmuştur.” dedi.

 

Büyükelçi Kazuhiro, “Türkiye’nin, 2002’de Japonya ve Güney Kore’nin birlikte ev sahibi oldukları Dünya Kapısı’nda üçüncü olmasıyla yakaladığı başarı gibi, bu sefer de Türkiye Milli Takımı, tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında büyük başarı göstermiştir. Bu gerçekten hem Türkiye ve Japonya’nın birbiriyle iyi anlaşmasının kanıtı, hem de benim için çok güzel bir hediye olmuştur” dedi.

Olimpiyatlarda Türkiye'ye ilk altın madalyayı kazandıran Mete Gazoz (solda), Ankara Temsilcimiz Turgay Türker ile birlikte.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun birleştirici ve bütünleştirici yönünün en güçlü şekilde hissedildiği dünyanın en önemli organizasyonu içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Türkiye'nin pek çok ilki Tokyo'da yaşadı. Spor tarihimizde elmas gibi parlayacak pek çok başarıya Tokyo'da imza attık. Türk sporcularının başarılı bir oyun sergilediklerini anlatan Kasapoğlu, sporcularımızın adanmışlığı, gayretli duruşu ülkemizi temsil etme manasında önemli bir ivme kazandırmıştır. Sporcu kimlikleri ile ortaya koydukları fair-play tutumlarından dolayı ülkemizin takdirlerini kazanmıştır. Tokyo’dan güzel anılarla döndük” dedi.

 

Tokyo 2020, her yönüyle asla unutamayacağımız ve mutlulukla hatırlayacağımız bir etkinlik olarak hafızalar de yer ettiğini anlatan Kasapoğlu, yeni hedeflerini 2024 Paris Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları olacağını söyledi.

Haberler

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, "İyilik Gemileri"nin Gazze'ye yolculuğunu anlattı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

Ekonomi

Havacılık sanayisinde 20 milyar dolarlık buluşma

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Gündem

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun tamamlandığını açıkladı

Gündem

İran'dan İsrail'e hava saldırıları

Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kamyonet otomobile çarptı, 2 ölü, 4 yaralı

Gündem

Otoyollarda bayram tatili dönüşü yoğunluğu sürüyor