Spor

Spor Haberleri

Beş milli boksör finalde

AA - (Hürses Haber Merkezi) [email protected] 18.05.2022 21:27
Beş milli boksör finalde

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda milli sporcular Ayşe Çağırır, Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir finale yükseldi.

 

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde milli boksör Ayşe Çağırır, 48 kilo yarı final maçına çıktı.

İlk turda Özbek Marjona Savrieva'yı, ikinci turda Fransız Rim Bennamayı, çeyrek finalde ise İngiliz Demie-Jade Resztan'ı geçen milli boksör, yarı finalde Arjantinli Aldana Florencia Lopez ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan Ayşe, attığı net yumruklarla ilk raundu 5-0 aldı. Ay-yıldızlı sporcu, rakibinin ilk raundu telafi etmek için yaptığı ataklarda verdiği açıkları iyi değerlendirdi ve bu bölümü de 4-1 üstün geçti.

Seyirci desteğiyle rakibinin son anlardaki baskısından iyi çıkan Ayşe Çağırır, son raundu 4-1 kaybetse de maçı 4-1 kazanarak finale yükseldi.

Ayşe Çağırır: Altın madalya alıp 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum

Milli boksör Ayşe Çağırır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sakin bir maç çıkardığını belirterek, "Çok iyi odaklanmıştım. Amacım ringde Ayşe Çağırır'ı değil ay-yıldızlı bayrağımızı temsil etmek. Bizi seven, destekleyen, dua eden ve buraya kadar gelen herkese çok teşekkür ediyorum. Yarınki maçımda altın madalya alıp, bayrağımı göndere çektirerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nda İstiklal Marşı'mızı okutmak istiyorum." diye konuştu.

Sıkletinden dolayı ringe ilk kendisinin çıktığını hatırlatan Ayşe, "Ringe ilk çıktığım için bir baskı vardı. Benim maçı almam, tüm takım arkadaşlarımı motive ediyor. Bugün 7'de 7 yapacağız. Türkiye'nin ve Türk kadının gücünü ringde göstereceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Milli takım antrenörlerinden İsa Daştan, bugün yarı finalde 7 milli sporcunun mücadele ettiğini belirterek, "İlk yarı final maçımızı aldık. Ayşe Çağırır, diğer millilerimizin yolunu açtı ve motivasyon sağladı. İnşallah diğer milli sporcularımız da aynı sevinci yaşatacak." diye konuştu.

Ayşe'nin daha önce çeyrek finallerde elendiğini aktaran Daştan, "Ayşe kendini yeni buldu. Yıllardır çeyrek finale gelip kaybettiği anlar oldu. Artık bundan sonra önü açıldı. Hedefimiz şampiyonluk. Ekip halinde bir aile ortamı içinde bu işi başardık. Bundan sonra daha güzel madalyalar ülkemize kazandıracağız. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyat Oyunları." şeklinde görüş belirtti.

Buse Naz Çakıroğlu finale yükseldi

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, İspanyol Laura Fuertes Fernandez'i yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde olimpiyat ikincisi Buse Naz, 50 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turda Moğol Mungunsaran Balsan, ikinci turda Cezayirli Roumaysa Boualam, çeyrek finalde de Filipinli Aira Cordero Villegas'ı eleyen Buse Naz, yarı finalde İspanyol Fernandez ile karşılaştı.

Müsabakaya iyi başlayan Buse Naz Çakıroğlu, ilk rauntta 4-1 önde olmasına rağmen hakemin verdiği ceza puanı nedeniyle 1-0 kaybetti. İkinci rauntta rakibinin uzağında kalan ve isabetli yumruklar vuran 25 yaşındaki milli boksör, bu bölümü net bir şekilde 5-0 aldı.

Seyirci desteğiyle iyi performansını sürdüren Buse Naz, üçüncü raundu 5-0, maçı da 4-0 kazandı.

Buse Naz, 48 kiloda finale çıkan Ayşe Çağırır'dan sonra bu şampiyonada adını finale yazdıran ikinci milli boksör oldu.

Avrupa şampiyonu, olimpiyat ve dünya ikincisi milli boksör, 20 Mayıs Cuma günü finalde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile mücadele edecek.

Çakıroğlu: Umarım 20 Mayıs'ta altın madalyayı boynumuza takacağız

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde yarı final maçında İspanyol Laura Fuertes Fernandez ile karşılaşan ve 4-0'lık galibiyet elde eden olimpiyat ikincisi Buse Naz, müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hedefinin şampiyonluk olduğunu dile getiren milli boksör, "En başından beri 5'ten geriye sayıyorum. 5, 4, 3, 2 derken bugün 1 maç kaldı. Altın madalyayı istiyoruz. Sevinmek için erken ama çok önemli bir rakibimi yendim. Atmosferin verdiği heyecan var. Ülkemizde dövüştüğümüz için farklı bir heyecan oluyor. Şu anda çok güzel ilerliyoruz. Umarım 20 Mayıs'ta altın madalyayı boynumuza takacağız." diye konuştu.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda ikinci olan Buse Naz, İstanbul'da seyircisi önüne çıkmanın farkından bahsederek, "Olimpiyat atmosferi solumuş biri olarak bugün burada daha heyecanlıydım. Seyirci faktörü çok önemli. Herkese çok teşekkür ediyorum. Etkilenmemeye çalışsak da bizi etkiliyor. Umarım altın madalya aldığımızda hep beraber kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

Avrupa şampiyonu, olimpiyat ve dünya ikincisi milli boksör, 20 Mayıs Cuma günü finalde Kolombiyalı Ingrit Lorena Valencia Victoria ile mücadele edecek.

Milli boksör Hatice Akbaş finale yükseldi

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 54 kiloda mücadele eden milli boksör Hatice Akbaş, Taylandlı Preedakamon Tintabthai'yi yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde Hatice Akbaş, 54 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda Alman Zeina Nassar'ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva'yı, çeyrek finalde de Bulgar Stanimira Petrova'yı eleyen Hatice, yarı finalde Taylandlı Tintabthai ile mücadele etti.

Müsabakaya iyi başlayan ve üstün bir oyun ortaya koyan Hatice, ilk 2 raundu 5-0 aldı. Yakaladığı avantajı iyi kullanan ve rakibinin geri dönmesine izin vermeyen milli boksör, üçüncü raundu 5-0, maçı da aynı skorla kazanarak finale yükseldi.

Hatice, 48 kiloda Ayşe Çağırır ve 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu'nun ardından finale çıkan üçüncü milli boksör oldu.

Hatice Akbaş, 20 Mayıs Cuma günü yapılacak final maçında Rumen Lacramioara Perijoc karşısında altın madalya arayacak.

Hatice Akbaş: Hedefim altın madalya

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde ringe çıkan Hatice, yarı finalde Taylandlı Preedakamon Tintabthai'yi yendiği maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yarı finalde iyi bir performans sergilediğini aktaran milli boksör, "Güzel bir maç yaptım. Finale çıktım. Benim açımdan iyi geçti. Hedefim altın madalya. Beni destekleyen herkese, yetiştiren babam ve antrenörüm Kerem Akbaş'a sonsuz teşekkür ediyorum. Her zaman yanımda olan milli takım antrenörlerime de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Milli takım antrenörlerinden İsa Daştan, Ayşe Çağırır ve Buse Naz Çakıroğlu'ndan sonra Hatice'nin de finale çıktığını belirterek, "Hatice efsane bir maç izlettirdi. Çok keyif aldık. Kızlarımız çok iyi hazırlandı. Hatice 22 yaş altında Hırvatistan'da Avrupa şampiyonu olmuştu. Çok emek verdik, karşılığını da görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Busenaz Sürmeneli finalde

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda mücadele eden milli boksör Busenaz Sürmeneli, Taylandlı Janjaem Suwannapheng'i yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde olimpiyat ve dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda yarı final maçına çıktı.

Geçen yıl düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 69 kiloda altın madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen son dünya şampiyonu milli boksör Busenaz, bu şampiyonada sırasıyla İtalyan Angela Carini, ABD'li Arika Melek Skoog ve Özbek Navbakhor Khamidova'yı eledi.

Yarı finalde Taylandlı Suwannapheng ile karşılaşan 23 yaşındaki milli boksör, ilk raundu 3-2 aldı. İkinci rauntta daha etkili bir performans sergileyen Busenaz, hakemin rakibine saymasını sağladı ve bu bölümü 5-0 üstün bitirdi.

Son raundu da 5-0 alan Busenaz Sürmeneli, maçı 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Busenaz, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ve 54 kiloda Hatice Akbaş'ın ardından finale çıkan dördüncü milli boksör oldu.

2019'da Rusya'da 69 kiloda dünya şampiyonu olan Busenaz, 66 kilo finalinde 20 Mayıs Cuma günü Kanadalı Charlie Cavanagh karşısında üst üste ikinci altın madalya için mücadele edecek.

Busenaz Sürmeneli: Hiç büyük finali kaybetmedim. İnşallah burada da kaybetmem

Busenaz, yarı finalde Taylandlı Janjaem Suwannapheng'i yendiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yeni bir sıklette mücadele ettiğini belirten Busenaz, "İnşallah finalden sonra bağıra bağıra, ağlaya ağlaya İstiklal Marşı'nı söyleyeceğiz. Yeni bir sıkletteyim. 66 kiloya düşerken zorlandım. En son 66 kiloyu 5. sınıftayken görmüştüm, bir de burada gördüm. Her şey zor. Yeni umutların peşinden koşuyoruz. Güzel maçlar oluyor. Son bir adım kaldı. Bana dua eden ellerin hiçbir zaman inmemesini istiyorum." diye konuştu.

İstanbullulara çağrıda bulunan Busenaz, "Biz sizlerin öz evladınızız. Yabancıları gidip alkışlıyorsunuz. Gelin öz evlatlarınıza da destek verin. Dünya Şampiyonası İstanbul'da düzenleniyor, öz evlatlarınız dövüşüyor. Gelin, birlikten kuvvet doğar. Ben bile ringde alkış istiyorum. Dualar ve alkışlarla güç hissediyorum." ifadelerini kullandı.

Finaldeki rakibi Kanadalı Charlie Cavanagh'ı henüz analiz etmediklerini belirten milli boksör, "Rakibimi henüz izlemedim. Bir maçı kazanmadan diğerini düşünmüyorum. Şimdi analiz yapacağız. Birkaç senedir hep şampiyon oluyorum. Şampiyonluğa alıştım. Finalleri de seviyorum. Hiç büyük finali kaybetmedim. İnşallah burada da kaybetmem." değerlendirmesinde bulundu.

Busenaz Sürmeneli, sporcusu olduğu Trabzonspor'un futbolda şampiyon olduğunu hatırlatarak, "Trabzonspor ve Trabzon halkı kutlamalara çok alıştı. Hatta İstanbul'da bile kutluyorlar. Ben bile direğin üzerindeki insanları görünce şaşırıyorum. Deli bir memleketiz, ben de deliyim ve onların içinden gelmeyim. İnşallah kutlamalarımıza devam edeceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Şennur Demir finale çıktı

 Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda +81 kiloda milli boksör Şennur Demir, Polonyalı Lidia Maria Fidura'yı yenerek finale yükseldi.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 9. gününde dünya ikincisi, Avrupa üçüncüsü milli boksör Şennur Demir, +81 kiloda yarı final maçına çıktı.

İlk turda Kazak Lazzat Kungeibayeva'yı, çeyrek finalde de Kolombiyalı Diana Yubeli Romero Castro'yu eleyen Şennur, yarı finalde Fidura ile karşılaştı.

İki boksör de maça agresif başlarken daha net yumruklar atan 39 yaşındaki Şennur Demir, ilk raundu 4-1 aldı. İkinci raundu da 5-0 alan Şennur Demir, büyük bir avantaj yakaladı.

Son bölümde seyirci desteğini arkasına alarak bu avantajını iyi kullanan Şennur, raundu 3-2 maçı da 5-0 kazanarak adını finale yazdırdı.

Şennur, 48 kiloda Ayşe Çağırır, 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş ve 66 kiloda Busenaz Sürmeneli'nin ardından finale çıkan beşinci milli boksör oldu.

2016 Astana'da bronz, 2018 Yeni Delhi'de gümüş madalya kazanan Şennur, 20 Mayıs Cuma günü altın madalya için mücadele edecek.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi