Sigorta

Sigorta Haberleri

Sompo'nun 'Yerküreye Saygı Gönüllüleri' sahaya iniyor

25.02.2020 11:59
Sompo'nun 'Yerküreye Saygı Gönüllüleri' sahaya iniyor

Sompo Sigorta'nın TEMA Vakfı ile MEB iş birliğinde yürüttüğü "Yerküreye Saygı" projesi kapsamında bu yıl 30 ilde 12 bin 500 çocuğa ulaşmak üzere,  "İklimi Koru" eğitimlerine başladı.

 

Duygu KARA

Sompo Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, "Yerküreye Saygı" projesinin yeni döneminde, "Yerküreye Saygı Gönüllüleri" hareketini hayata geçiriyoruz. İklim konusundaki aksiyonları gönüllüler ile birlikte ortaya koymayı hedefliyoruz. 2020 yılı ile birlikte artık 10 yıllık kritik bir dönemeçteyiz." dedi.

 

Sompo Sigorta'nın TEMA Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde yürüttüğü "Yerküreye Saygı" projesinin yeni dönem hedeflerinin paylaşıldığı toplantı, Sompo Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek ve TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Eğitimlere ek olarak şimdi "Yerküreye Saygı Gönüllüleri" adıyla geniş bir gönüllülük hareketi başlatılırken, iklim gönüllülüğü konusunda topluma öncülük etmeyi amaçlayan Sompo Sigorta, "Yerküreye Saygı Gönüllüleri" hareketi ile yeni dönemde gönüllüleriyle birlikte birçok çalışma yürütecek.

Yerküreye Saygı Gönüllüsü olmak isteyen herkes, mart ayı içerisinde yerkureyesaygi.org adresi üzerinden gönüllü başvurusunda bulunabilecek.

 

'Artık 10 yıllık kritik bir dönemeçteyiz'

Şimşek, "Yerküreye Saygı Gönüllüleri" hareketi ile projenin genişletileceğine dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "İklim konusundaki aksiyonları gönüllüler ile birlikte ortaya koymayı hedefliyoruz. 2020 yılı ile birlikte artık 10 yıllık kritik bir dönemeçteyiz. Tüm insanlığı tehdit eden bu problem karşısında elbette hükümetler, özel şirketler ve sivil toplum dünyasının tüm dünyada kararlı inisiyatifler üstlenerek bu alanda hızla aksiyona geçmeleri gerekiyor. Ancak Sompo Sigorta olarak bizler, bireylere de hala önemli görevler düştüğüne inanıyoruz, çözümün bireysel aksiyonlardan bağımsız olarak değerlendirilemeyeceğine inanıyoruz."

 

'Hedef 30 ilde 12 bin 500 çocuğa ulaşmak'

İklim krizinin bugünümüzü ve yarınımızı tehdit eden en önemli sorunlardan biri olduğunu vurgulayan TEMA Vakfı Başkanı Ataç ise, "İlkokullarda 7 bin 500 çocuğa ulaşmak üzere başlattığımız eğitim programımızı bu yıl ortaöğretim okullarına yaygınlaştırarak 30 ilde 5 bin ortaöğretim öğrencisine daha ulaşmayı planlıyoruz. Proje sonunda yaklaşık 31 bin kişide iklim değişikliği konusunda farkındalık sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa