Sigorta

Sigorta Haberleri

Ray Sigorta art arda 3’üncü yılda da sektörün üzerinde büyüdü

Emre ERTÜRK 20.02.2020 17:15
Ray Sigorta art arda 3’üncü yılda da sektörün üzerinde büyüdü

Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, sektörde başarının anahtarının acentenin ve müşterinin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak ve yönetmek olduğunu söyledi. 2019 yılında Ray Sigorta olarak %37 oranında büyüdüklerini belirten Erdoğan, özellikle yangın ve kasko gibi anahtar branşlarda önemli başarı gösterdiklerini dile getirdi.

 

Sadece Türk ekonomisi için değil dünya ekonomisi için de oldukça hareketli geçen bir yılın ardından yüzde 37 oranında büyüdüklerini belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, 2020 yılında da sigorta tarafında artan farkındalık ve beraberinde oluşan talebi doğru ürünlerle karşılamaya devam edeceklerini söyledi. Erdoğan, “Sektörde sigortacılık faaliyetlerinin doğru kurgulanmasının her zamandan daha önemli olduğu bir döneme giriyoruz. Biz yıllardır bu yönde çalışmalar yürütüyoruz. 2024 vizyonumuz kapsamında ciddi bir dönüşüm projesi başlattık ve hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Öncelikli ve daimi hedefimiz sürdürülebilir kârlılık ve sağlıklı bir büyüme yakalamak. Son 3 yıldır sektör ortalamasının oldukça üzerinde büyürken dengeli portföy yapımızı da güçlendiriyoruz. Bir yandan müşterilerin ihtiyaçlarına nokta atışı yapan ve piyasaya renk getiren yenilikçi ürünler sunuyoruz, diğer yandan zoru başararak oto dışı alanlarda da ciddi bir şekilde büyüyor ve mükemmel bir portföy kombinasyonu ile ilerliyoruz. Bilhassa fiyatlama ve sürdürülebilirlik konularında son derece titiz davranıyoruz” diye konuştu.

 

‘SEKTÖRÜ ADIM ADIM İLERİ TAŞIYORUZ’

Türk sigorta sektöründeki istikrarlı büyüme ivmesini sürdüren Ray Sigorta 3 yıldır sektör ortalamasının üzerinde büyüyerek pazar payını her geçen yıl artırıyor. Ray Sigorta, 2019 yılını 1 milyar 238 milyar lira ile kapatarak yüzde 37 oranında bir büyüme kaydetti. Aynı dönemde sektörün ortalama büyümesi ise yüzde 21 olarak gerçekleşti.

 

Branş bazında bakıldığında en yüksek büyümeyi yangın ve doğal afetler tarafında gerçekleştiren Ray Sigorta, 2019 sonunda bu branşta 284 milyon liralık üretimle yüzde 60’lık bir büyümeye imza atarken sektörün büyüme ortalaması ise yüzde 21 oldu. Ray Sigorta bir diğer önemli branş olan kaskoda da etkin şekilde büyüdü. Kaskoda Ray Sigorta 2019 yılı üretimini sektörün ortalama büyümesinin iki katının üzerine çıkartarak yüzde 51 artırmayı başardı. Benzer şekilde nakliyat sigortalarında sektör ortalama büyümesi yüzde 20 iken Ray Sigorta yüzde 40’lık önemli bir büyüme ivmesi yakalamayı başardı. Sağlık branşında ise sektör yüzde 34 büyürken yüzde 42 büyümeyi başardı. Sektör ötesindeki bu artışlar sonucunda Ray Sigorta pazar payını da yüzde 13 artırmış oldu.

 

2019 yılında da sektör ortalamasının üzerinde büyüdüklerinin altını çizen Ray Sigorta Genel Müdürü Koray Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Aldığımız sonuçlar, verdiğimiz kararların doğruluğunun âdeta bir aynası. Ray Sigorta olarak 2019’daki başarımızı 2020’de de sürdüreceğimize güvenimiz tam. Geliştirdiğimiz sigortacılık iş modeli ile hem sektörü adım adım ileri taşıyor hem de sigortalılarımızın hayatında katma değer yaratıyoruz. Önümüzdeki dönemde de kârlı branşlarda üretimimizi artırmaya ve piyasanın sigorta ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa