Sigorta

Sigorta Haberleri

Her 3 KOBİ'den 1'i sigortalı

Seyhan Deniz TÜRKER 18.02.2020 12:37
Her 3 KOBİ'den 1'i sigortalı

 

Türkiye’de işletmelerin %99’unu oluşturan her 3 KOBİ’den yalnızca biri faaliyetlerini sigorta ile güvence altına alıyor.

Türkiye’de 150 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen sigorta kuruluşlarından olan Generali Sigorta'nın Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seydi Demir, Türkiye’de faaliyet gösteren işletmelerin %99'unu oluşturan KOBİ’lerin büyük çoğunluğunun faaliyetlerini sigortasız ve güvence altına almadan sürdürdüğünü belirtti.

İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Antalya ilk sırada

Türkiye’de 2 milyona yakın KOBİ’nin faaliyet gösterdiğini vurgulayan Seydi Demir, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Antalya’da faaliyet gösteren KOBİ’lerin sigortalanma özelinde öne çıkan iller olduğunu, diğer illerde sigortalanma oranının daha düşük seyrettiğini ifade etti. Mal varlığını güvence altına alan işletmelerin daha uzun süre yaşamını devam ettirebildiğini belirten Demir, sağladıkları %73 oranında istihdamla ve ülke ekonomisindeki ağırlıklarıyla KOBİ’lerin; yangın, sel, dahili su, yer kayması, enkaz kaldırma, iş durması, 3. şahıs sorumluluk, işveren sorumluluk, mali sorumluluk gibi birçok teminattan yararlanabileceklerini ve işletmelerini güvence altına alabileceklerini hatırlattı.

KOBİ’ler sigortalanmayı masraf kalemi olarak görmemeli

KOBİ’lerin sigortalanmayı bir masraf kaleminden ziyade, işlerinin güvencesi olarak görmeleri gerektiğini belirten Generali Sigorta Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seydi Demir, "KOBİ sigortası, kaza sonucu oluşabilecek durumlar veya sel, deprem gibi durumlarda iş sürekliliğini garanti eder ve bu şirketler adına gerçek bir rekabet avantajı sağlar. İşyerlerini olası risklere karşı korumak isteyen KOBİ'ler, yapılarına uygun paket poliçeleri araştırarak maddi varlıklarını ve itibarlarını kolayca koruma altına alabilirler. Biz Generali ailesi olarak bu gereksinimlerden yola çıkarak, sunduğu esnek teminat paketleri ile her işletmenin bütçesine ve ihtiyacına göre güvence sağlayan "Ekmek Teknem Sigortası" ürününü KOBİ ve Esnaflar ile buluşturduk. Türk sigortacılık sektöründe ilk olma özelliği taşıyan Ekmek Teknem; KOBİ’lerin ve esnafların kendi teminat paketlerini oluşturmasına olanak tanırken, ihtiyaç dâhilinde olmayan teminatlara ekstra prim ödeme zorunluluğuna da son veriyor." dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi