Sigorta

Sigorta Haberleri

Tur Assist 2017'de 32 bin tesisat problemini çözdü

17.01.2018 00:00
Tur Assist 2017'de 32 bin tesisat problemini çözdü

Rukiye SELÇUK

Türkiye asistans sektörünün en büyük temsilcilerinden Tur Assist, 2017 yılında 30 bin konutta meydana gelen tesisat problemini çözdü. Yol yardımdan çekiciye, konut onarımdan hava ambulansına, seyahat acentesinden tesisatçıya kadar farklı alanlarda toplam 6 bini aşkın hizmet birimi ile tüketicilerin yanında olan Tur Assist, İstanbul'da geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yaşanan dolu faciasında ise konut ve iş yerlerinde kırılan bin 700'den fazla camı onardı. Her hizmette olduğu gibi tesisat problemlerinde ilk sırada İstanbul yer alırken İstanbul'u Ankara takip etti. Tur Assist bu kapsamda geçen yıl ise toplamda 32 bin tesisat problemini çözerken, 14 bin camı onardı.

Tazmin yerine onarım hizmeti

Tüketiciler, sigorta poliçesi yaptırmalarıyla birlikte otomatik olarak asistans hizmetlerinden faydalanabilme hakkına kavuşuyor. Ancak bu konuda farkındalığın yeterince gelişmediğini dile getiren Asistans Şirketleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tur Assist Genel Müdürü Cemal Fenercioğlu, Tur Assist olarak sigortalı iş yeri ve konutlarda meydana gelen hasarın sigorta şirketi tarafından tazmini yerine bunu bir hizmete dönüştürerek onarımını sağladıklarını söyledi.

Sovtaj hizmetlerine de başladı

Tur Assist, tesisata bağlı dahili su ve elektrik hasarları ile sel, yangın, deprem, fırtına gibi dış etkenler sebebiyle bina ve binaya bağlı sabit kıymetlerde meydana gelebilecek hasarları altı ay garantili olarak onarıyor. Tur Assist hizmet birimleri, 'Tur Assist Akademi' programlarında eğitim alarak, müşteriye en kaliteli şekilde hizmet sunuyor. Şirket, endüstriyel hasarlara ilişkin temizlik, onarım ve restorasyon hizmetlerinin yanı sıra sovtaj hizmetlerine de (sigortacılıkta hasara uğrayan kıymetlerin satılarak sigorta şirketinin giderlerinin azaltılması) bu yıl ortasından itibaren güçlü bir başlangıç yaptı.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı