Sigorta

Sigorta Haberleri

'İnsani finansın güvencesi katılım sigortacılığıdır'

14.11.2017 00:00
'İnsani finansın güvencesi katılım sigortacılığıdır'

Mehmet Emin AVCI

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 16-17 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Küresel Katılım Finans Zirvesi'nin (Global Participation Finance Summit-GPAS İstanbul) en önemli konularından biri de katılım sigortacılığı olacak. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, zirvede "Hem kazan hem kazandır! 700 yıllık bir başarı hikayesi" başlıklı oturumda katılım sigortacılığını anlatacak.

İstanbul'da Katılım Emeklilik katkılarıyla gerçekleşecek Küresel Katılım Finans Zirvesi'nde parayı faizle değil üretim ve yatırımla büyütmeye dayanan "insani finans" kavramı ele alınacak. Zirve'nin en önemli konularından biri de kökeni İslam'ın ilk yıllarına dayanan,tekafül olarak da bilinen katılım sigortacılığı olacak. Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 17 Kasım tarihinde saat 15.15'de gerçekleştirilecek"Hem kazan hem kazandır! 700 yıllık bir başarı hikayesi" başlıklı oturumda katılım sigortacılığını anlatacak. Sincek zirveyle ilgili değerlendirmesinde, "50 ülkeden 10 binden fazla ziyaretçi, 10 bin kurumsal katılımcı, 100 girişim sermayesi ve varlık fonunun yanı sıra 70'i yabancı 200'den fazla konuşmacının İstanbul'da buluşması, dünyanın Türkiye'ye verdiği önemi gösteriyor" dedi.

'20 milyar doların üzerinde ticari hacim var'

Sincek, "Katılım sigortacılığı,  islamın ilk yıllarında tamamen sosyal dayanışma amacıyla üretilmiş, yüz yıllardır da dinimizin sosyal paylaşmayı, yardımlaşmayı ve yaraları sarmayı kapsayan felsefesinin bir yansıması olarak devam ettirilmiştir. Bu konunun İstanbul'da düzenlenen bir uluslararası zirvede anlatılması Türkiye'deki bilinci ve farkındalığı artıracaktır. Ayrıca tüm dünyada 20 milyar doların üzerinde hacme sahip olan katılım sigortacılığının Türkiye'de gelişimine katkı sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Katılım Emeklilik tekafülde Türkiye lideri

Tüm paydaşları zirveye davet eden Sincek, şunları ekledi; "Katılım Sigortacılığının Türkiye'deki öncüsü ve lideri, üç yıl önce Albaraka Türk ve Kuveyt Türk ortaklığıyla kurulan Katılım Emeklilik olmuştur. Katılım Sigortacılığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'inde yayınlanmasıyla birlikte bu konuda faaliyet göstermek isteyen şirketler için standartları belirlenmiş, yeni bir kulvar açılmış oldu.Mevzuatı, faiz hassasiyeti olan ve sigortacılığa uzak duran tüketicilere özellikle güven vermesi ve faizsiz sigortacılığa belirli bir hizmet ve uygulama standardı getirilmesi açısından önemli görüyoruz. Böylece faizsiz sigortacılığın sınırları çizildi."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi