YAZARLAR

Tüm Yazıları Sibel Türker

Öğrenim ve katkı kredisi borcunun yapılandırılması -1

11.07.2021 06:56

 

14 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 1 Seri No.lu Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7326 Sayılı Kanun Genel Tebliğde, öğrenim ve katkı kredisi borçlarının yapılandırma ile peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde yapılacak ödemelerde avantajlar söz konusu. Bu avantajlardan faydalanabilmek için de son başvuru tarihinin 31 Ağustos 2021 olduğunu hatırlatmakta yarar var.

 

Öğrenim ve katkı kredisi borcunu, 9 Haziran 2021 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde ödenmemiş ya da ödeme süresi henüz geçmemiş olanlar yapılandırma imkanlarından yararlanabilecek.

 

Yapılandırma kapsamındaki öğrenim ve katkı kredisinin borç asılları ile, gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE oranı esas alınarak güncellenen tutarın ödenmesi halinde, birikmiş gecikme zammının tamamının tahsilinden vazgeçilecek.

 

Yapılandırılan borçlar, borçlunun tercihine göre peşin veya taksitler halinde ödenebilecek. Yapılandırılan borçların tamamının 30 Eylül 2021 tarihine kadar ödenmesi halinde, yapılandırılan borca katsayı uygulanmayacak, Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim yapılacak.

 

Taksitle ödeme seçeneği tercih edilerek yapılandırılan borca ilişkin ilk taksidin süresinde ve tam olarak ödenmiş olması şartıyla kalan taksitlerin tamamının ikinci taksit ödeme süresi içinde, 30 Kasım 2021 tarihi soruna kadar ödenmesi halinde, bu tutara katsayı uygulanmayacak ve Yİ-ÜFE oranları esas alınarak hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak.

Haberler

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı

Ekonomi

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Gündem

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, "İyilik Gemileri"nin Gazze'ye yolculuğunu anlattı

Spor

Fenerbahçe Avrupa'da yarı final için sahaya çıkıyor

Ekonomi

Havacılık sanayisinde 20 milyar dolarlık buluşma

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Gündem

İran, İsrail'e yönelik askeri operasyonun tamamlandığını açıkladı

Gündem

İran'dan İsrail'e hava saldırıları

Gündem

Kuzey Marmara Otoyolu'nda kamyonet otomobile çarptı, 2 ölü, 4 yaralı

Gündem

Otoyollarda bayram tatili dönüşü yoğunluğu sürüyor