Politika

Politika Haberleri

Rahşan Ecevit’in ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

(Hürses Haber Merkezi) [email protected] 17.01.2022 12:30
Rahşan Ecevit’in ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı

 

DSP Onursal Genel Başkanı Merhum Bülent Ecevit’in eşi ve Demokratik Sol Parti’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in vefatının 2’nci yıl dönümünde DSP’liler tarafından mezarı başında anıldı.

Anma törenine DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur, Genel Başkan Yardımcısı Av. Hasan Erçelebi, DSP Örgüt Kurulu Üyesi Hikmet Aydemir, Ankara İl Başkanı Turgay Akbaba ve partililer katıldı.

DSP Genel Sekreteri Müzeyyen Okur törende bir konuşma gerçekleştirdi.

Okur konuşmasında;

“Bugün aramızdan ayrılışının 2’nci yılında Demokratik Sol Parti’nin Kurucu Genel Başkanı ve Onursal Genel Başkanımız ve Başbakanımız Merhum Bülent Ecevit’in sevgili eşi Rahşan Ecevit’i saygı ve rahmetle anmak üzere manevi huzurunda toplanmış bulunuyoruz.

1923’te İzmir’de doğan Rahşan Ecevit, 1944 yılında Arnavutköy Amerikan Kız Koleji’nden mezun oldu. 1946 yılında Bülent Ecevit ile evlendiler.

Rahşan Ecevit; ressam ve yazar kimliğini bir tarafa bırakarak aktif siyasette son derece önemli bir rol üstlendi. Rahşan Ecevit, 1970 yılında Köylü Derneğini kurdu. 12 Eylül darbesi döneminde derneği kapatmak zorunda kalan Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’in yasaklı olduğu dönemde 14 Kasım 1985’te Demokratik Sol Parti’yi kurdu ve partinin kurucu Genel Başkanı oldu.

Yasaklar kalktıktan sonra Genel Başkanlığı Bülent Ecevit’e devrederek örgütlenmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığını üstlendi ve parti teşkilatlara ona bağlandı. Siyasi açıdan sıkıntılı ve zor günler yaşadılar. Mitinglerde tehlikeler atlattılar. Birlikte koca bir ömür geçirdiler.

Eşi Bülent Ecevit’in vefatına kadar yanından hiç ayrılmayan Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit’le olan birlikteliğiyle çok konuşulmuştu. Bülent Ecevit eşine olan sevgisini EL ELE BÜYÜTTÜK SEVGİYİ şiir kitabında yazdığı dizelerle anlatmıştır.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin.” sözlerine yer verdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz