Politika

Politika Haberleri

Milletvekili Miroğlu kitap gelirini İHH’ya bağışladı

Mütia AVUKA 15.04.2018 19:28

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu için düzenlenen imza gününde imzaladığı 800 kitabın bedeli 40 bin TL’yi İHH Mardin Şubesine bağışladı.

Mardin'de ilk defa halka açık olarak düzenlenen imza günü etkinliğinde Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu sevenleri ve okurlarıyla buluştu. 15 Temmuz Demokrasi ve şehitler Parkında düzenlenen ve 800 kitap satışından elde edilen 40 bin TL geliri Mardin İHH şubesine bağışladı. Bunun üzerine İHH Mardin Şube Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Miroğlu'nun bu güzel ve anlamlı jestinden dolayı Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ile birlikte onur plaketi verdiler.

Gazeteci ve ünlü yazar Orhan Miroğlu'nun  kitaplarını alabilmek için 7 saat süren imza gününde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Yer yer izdihamın yaşandığı imza çadırında okurlar Miroğlu'ndan imza alabilmek için birbiriyle yarıştı.

"Yeniyüzyıl, Kürtler ve Bağımsızlık"isimli yeni kitabının imza gününde yoğun bir ilgiyle karşılaşan Miroğlu, okuyucularının oluşturduğu kuyruğun imza günü süresinde bitmeyeceğini fark etmesi üzerine bütün programlarını iptal ettirdi.
 

Son kitabı "Yeniyüzyıl, Kürtler ve Bağımsızlık"ın en çok satan kitaplar arasına girmesinden de büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Miroğlu, kitabını imzalamaya gelenler arasında üç ayrı kuşağın olmasını takdir ettiğini söyledi.
 

Eşi Canan Miroğlu'nun yalnız bırakmadığı Orhan Miroğlu burada yaptığı konuşma, "Bir tek arzum Türkiye’de barış demokrasi, adalet ve eşitlik içerisinde bir arada yaşayabileceğimiz bir dünya, evren yaratmak. Şu Mardin’e dünyanın neresinden getirirseniz getirin; ister Kolombiya’dan ister Londra’dan İster Barselona, Madrid’den ister Kahire’den ister Mekke, Medine’den bir yazarı getirin onu mutlaka kitap yazmaya teşvik eder. Çünkü kanın ve gözyaşının yanı başımızda Ortadoğu başta olmak üzere hemen hemen Dünyanın birçok bölgesinde insanları yasa ve acıya boğduğu bir dönemde, medeniyetlerimize beşiklik etmiş, medeniyetlerimizi üretmiş bir şehrin, kadim şehrin Mardin’in her gün barış festivalleriyle sanatçıları ağırlamasıyla, kendi yazarını güneşin altında saatlerce bekleyerek bir imza almak amacıyla bekleyerek ortaya koyduğu bu muazzam sevgi ve duyguya herkes ama en çokta bir yazar bu saygıyaselam durur. Özlediğimiz Mardin budur her gün kitapları konuşacağız. Rüyamız, beklentimiz, geleceğe dair umutlarımız budur. Şiddetin ve terörün bittiği, insanların o güvercin tedirginliklerini geri bıraktıkları bir Mardin hepimizin özlemi olan bir Mardin’dir. Dolayısıyla bu fikirlerimize değer verilmesini istiyoruz. Bölgemiz şiddetle,terörle anılan bir şehir olmasını istemiyoruz.Kitabımı imzaladıklarım arasında çocuklar da vardı. İnşallah Onlar büyüdükleri zaman böyle kitapları okumak zorunda kalmazlar. Bu kitapta anlatılan trajediyi çok çok ama çok geride kalır inşallah. Bir yazar olarak bugün bana verdiğiniz bu sevinci, bu coşkuyu hiçbir zaman unutmayacağım. Ama şunu da fark ettim. Size karşı görev ve sorumluluklarım bugün biraz daha arttırmış oldu.”dedi.

Konuşmasında yakın korumalığını yapan Şehit polis memuru Şerife Özden'in hayat hikayesinin de kitabında yer aldığını anlatırken duygusallaşan Miroğlu, bir süre konuşmasına ara vermek zorunda kaldı. Miroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

"Beraber çalıştığımız birçok güvenlik mensubu kardeşimizin hikayeleri de yer alıyor. Bunlardan biri de hiçbir zaman unutamayacağım Şerife bunlardan biriydi. Şerife'nin benim için kızım Hiva'dan hiçbir farkı yoktur. Beraber köylere gittik, beraber şire üzüm yedik, tandır ekmeği yedik. Ama sonra Şerife'yi Midyat Emniyet Müdürlüğümüze yapılan bir saldırıda alçakça haince korkakça bir saldırıda kaybettik. Kitabının arka kapağını Şerife'nin kısa süren ömrünün son dakikalarını anlatan paragrafa ayırdım."

 

Kitapsatışındanelde edilengelirlerin Mardin İHH' nın desteklediği bin 404 yetim çocukiçin bağışlanacağı imza gününe TBMMİdare Amiri ve Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin Valisive Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Artuklu Belediye Başkan Vekili Şakir Öner Öztürk, AK Parti Mardin İl Başkanı Nihat Eri, önceki dönemi başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin eski Belediye Başkanı Abdulkadir Tutaşı, AK Parti ilçe başkanları, Mardin İHH Mardin Şube Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, kamu kurum çalışanları, STK temsilcileri de katıldı.

 

YETİMLER ADINA MİROĞLU'NA ÖZEL TEŞEKKÜR

Mardin İHH Şube Başkanı Mehmet Timurağaoğlu da İHH bünyesinde Mardin'deki bin 404 yetim yararına düzenlenen imza günü etkinliğinde emeği geçen başta Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve diğer bütün katılımcı ve okuyuculara teşekkür etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı