Politika

Politika Haberleri

DSP Genel Başkanı Aksakal, TDP Genel Başkanı Sarıgül’ü ziyaret etti

(Hürses Haber Merkezi) [email protected] 05.10.2021 14:28
DSP Genel Başkanı Aksakal, TDP Genel Başkanı Sarıgül’ü ziyaret etti

 

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ziyaret etti. DSP Genel Başkanı Aksakal’a; Genel Sekreter Müzeyyen Okur, Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve Genel Sekreter Yardımcısı Özen Şenyiğit eşlik etti. Türkiye Değişim Partisi’nden Genel Başkan Yardımcıları Sabri Erbakan ve Uğur Aksöz, Parti Genel Saymanı Gamze Büyük görüşmeye katıldı.

Toplantı sonrası, basının sorularını yanıtlayan Aksakal ve Sarıgül’e “Türkiye Değişim Partisi ve Demokratik Sol Parti, olası bir seçim için herhangi bir ittifakın içinde yer alma konusunda ne düşünüyor?” şeklinde yöneltilen soruya DSP Genel Başkanı Aksakal şu şekilde yanıt verdi;

“Öncelikle bugün Demokratik Sol Parti heyeti olarak bizleri kendi evlerinde misafir eden Türkiye siyasetinin yeni, güçlü bir aktörü olacağına inandığımız Türkiye Değişim Partisi’ne, Sayın Genel Başkan Mustafa Sarıgül olmak üzere yönetici kadrolarına birinci kurultaydan sonraki süreçte üstün başarılar diliyorum. Bunun için ziyarete geldik. Tabi ki Türkiye siyaseti düzleminde Demokratik Sol Parti önümüzdeki günlerde 36’ıncı yılını kutlayacak. Üç kez devlet yönetmiş olmanın devlet tecrübesi ve siyaset tecrübesiyle mutlaka güçlerimizi aynı istikamette olduğuna inandığımız, Anayasamızın ilk dört maddesinde kendisini net ifade içerisinde siyaset yapan partilerle de bu ziyaretlerimizi sürdürüp görüşlerimizi paylaşacağız. Normal koşullarda 2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimleri için elbette ki yeni ittifak yasalarıyla birlikte bütün siyaset yeni bir gündem oluşturmaya çalışıyor, Demokratik Sol Parti de bu çerçevede görüşmelerini, diyaloglarını sürdürecek. Amacımız; laik, demokratik cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılmasına kararlılığımızı toplumumuza gösterebilmek ve hakça paylaşımların ekonomik sistemde egemen olduğu, halkın yönetimde tüm kesimlerinin yer alabileceği bir parlamento yapısının oluşturulması için siyasi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tabi ki bugün de ziyaretimizde bu konuya bir nebze de olsa değindik, görüşlerimizi paylaştık. Ancak bunların kamuoyumuzla doğrudan paylaşılması için biraz daha zaman olduğuna inanıyoruz.”

DSP Genel Bakanı Aksakal; 6 Ekim Çarşamba Saat: 12:00’da Memleket Partisi’ni ziyaret edecek.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!