Politika

Politika Haberleri

DSP Genel Başkanı Aksakal, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’yi ziyaret etti

(Hürses Haber Merkezi) [email protected] 07.10.2021 09:56
DSP Genel Başkanı Aksakal, Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’yi ziyaret etti

 

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’yi ziyaret etti. DSP Genel Başkanı Aksakal’a; Genel Sekreter Müzeyyen Okur, Parlamento ve Hükümetle İlişkilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve Genel Sekreter Yardımcısı Özen Şenyiğit eşlik etti. Memleket Partisi’nden Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Dudu, Genel Sekreter Hakkı Akalın, Genel Sekreter Yardımcısı Yavuz Kayhan Yüreğir ve Genel Sayman Serkan Ufuk Akgün görüşmeye katıldı.

Basına kapalı görüşme sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında, halkın tümünün parlamentoda temsilini ve milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hayata geçirecek demokratik parlamenter sistemi öne çıkaracak bir Anayasal düzenin oluşması yönündeki görüş birliklerini karşılıklı teyit ettiklerini dile getiren Aksakal sözlerine şu şekilde devam etti;

"DSP olarak; demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında gelen ve anayasanın ilk dört maddesiyle sorunu olmayan siyasi partilerin birbirleri ile diyaloğunu önemsiyoruz. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Perşembe günü yapmış olduğum basın toplantısında “Demokratik Sol Parti olarak siyasi arenada yer alan partilere önümüzdeki sürece dair görüşlerimizi aktarmak, onların da düşüncelerini almak adına kurumsal ziyaretlere başlayacağız. Bu ilişkileri kurgulama zamanının geldiğine inanıyoruz.” demiştim.

Dolayısıyla gerek ülkemizdeki, gerekse dünyadaki siyasi gelişmeleri tüm yönleriyle değerlendirmek ve 18 Eylül günü patisinin 1. Olağan Kurultayını gerçekleştiren Genel Başkan sayın Muharrem İnce’ye ve kongrede seçilen çalışma arkadaşlarına bir tebrik ziyaretinde bulunduk.

Sayın İnce, Atatürk’ün kurduğu demokratik, lâik cumhuriyetin yılmaz savunucusudur.

Hepimiz kabul etmeliyiz ki Türkiye, 100 yıl öncesinin hayal ve hevesleriyle yanıp tutuşan, Atatürk’ün bu topraklardan sürüp çıkardığı küresel sistemin kıskacı altındadır.

Acı olan şudur; o sistem, 100 yıl öncenin intikamını, siyasetine “demokrasi ve Atatürk’ü malzeme yapan” siyasi yapılar eliyle alma çabasındadır.

Ama herkes de şunu iyi bilmelidir; Tam Bağımsız Türkiye idealine inanmış gerçek yurtseverler buna asla izin vermeyecektir.

Bütün bunların kapsamında, Sayın İnce ve çalışma arkadaşları ile halkın tümünün parlamentoda temsilini ve milletin kayıtsız şartsız egemenliğini hayata geçirecek demokratik parlamenter sistemi öne çıkaracak bir Anayasal düzenin oluşması yönündeki görüş birliğimizi karşılıklı teyit ettik.

Bugün bizlere gösterdikleri misafirperverlik için başta sayın Genel Başkan olmak üzere Memleket Partisi’nin tüm yöneticilerine ve tüm çalışanlarına en içten şükranlarımı sunuyorum.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı