Politika

Politika Haberleri

Aksakal’dan Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. Yıldönümünde anlamlı mesaj

(Hürses Haber Merkezi) [email protected] 20.07.2021 13:38

 

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, 20 Temmuz 1974'te Başbakan Bülent Ecevit’in liderliğinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kıbrıs'ta başlattığı askeri harekâtın yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Aksakal mesajında;

“Yunanistan’ın ve Rumların ENOSİS hayallerini Akdeniz’in mavi sularına gömen Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47.nci yılını gururla kutluyoruz.

Küresel emperyalizmin himayesi ve denetimi altında sürdürülen, Kıbrıs Türklerinin yaşam hakkını elinden almaya kalkışan, beşyüz yıllık Türk yurdu Kıbrıs topraklarını tümüyle Yunanistan’a bağlama hayaliyle bir soykırıma girişenlere karşı 20 Temmuz 1974 tarihinde başlatılan Barış Harekâtı Kıbrıslı soydaşlarımızı özgürlüklerine kavuşturduğu gibi, o dönemde Yunanistan’da yönetimi darbeyle ele geçiren cuntacıları da tasfiye ederek hem Türklere, hem Rumlara hem de Yunanistan halkına barışı getirmişti.

Aradan geçen 47 yıllık süre sonunda bu hayallerinden vazgeçmeyen Rumlara ve KKTC vatandaşı teslimiyetçi Rum yardakçılarına hatırlatmak isterim ki; Kıbrıs adası, özünde bir Türk yurdudur. Avrupa Birliği ülkelerinin dolduruşuna gelerek var olan statünüzü sıkıntıya sokacak kararlar peşinde koşmanın kimseye bir faydası yoktur. Yapacağınız en akıllı hareket Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanımak, tanınmasına katkı koymak ve bir an önce insani ilişkileri geliştirmek olmalıdır.

Bilinmeli ve kabul edilmelidir ki; Kıbrıs Türkü, vatanı ve milletiyle sonsuza kadar da yaşayacaktır. Bu idealin en büyük güvencesi Türkiye Cumhuriyeti devletidir!

Kıbrıs Barış Harekâtının 47.nci yıldönümünde başta Dr. Fazıl Küçük ve Toros Rauf Denktaş olmak üzere harekât kararını veren Başbakan Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit ve şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle yâd ediyorum. Bugün aynı inanç ve kararlılıkla görev üstlenmiş olan KKTC Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar ve Hükümet üyelerini yürekten kutluyorum, Kuzey Kıbrıs’lı soydaşlarımıza özgür vatanlarında sonsuza dek sürecek huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum.” sözlerine yer verdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Cumhuriyetin 100. Yılında Değerli Eserler Antolojisi okurlarını bekliyor

Gündem

Filistin destekçileri, San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nü Gazze için kapattı

Otomotiv

İsviçre'nin Blick gazetesinden Togg'a, "Türk Teslası" övgüsü

Ekonomi

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başladı