Politika

Politika Haberleri

Aksakal: Tedbir paketi olumlu fakat yetersizdir

Haber Merkezi 20.03.2020 00:05
Aksakal: Tedbir paketi olumlu fakat yetersizdir

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Küresel salgın nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tedbir paketinin olumlu fakat yetersiz olduğunu söyledi.

 

Küresel çapta bir tehdit oluşturan virüs salgının milli birlik ve beraberlik ile aşılabileceğine değinen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, kamuoyuna açıklanan tedbir paketinin de yetersizliğini dile getirerek şu açıklamalarda bulundu:

 

“Dünya'da ve ülkemizde karşı karşıya kalınan küresel virüs salgını sebebiyle oldukça zor günler geçiriyoruz.
 

Şu bir gerçek ki, bu badire ancak milli birlik ve beraberlikle aşılabilir.

Sağlık Bakanlığının özverili çalışmalarını ve toplumu yönlendirme gayretlerini takdirle karşılıyoruz.
 

Dün Sayın Cumhurbaşkanının başkanlığında gerçekleştirilen geniş katılımlı değerlendirme toplantısı sonrasında kamuoyuyla paylaşılan tedbirler paketi olumlu olmakla birlikte, özellikle emeğiyle geçinen dar gelirli, emekli ve orta sınıf yurttaşlarımız için önemli ölçüde yetersizdir.

 

İşyerleri hakkında kapatılma kararı verilen sektörlerin paydaşlı işçi ve işverenlerin, diğer çalışanların durumları belirsizliğini korumaktadır.

 

En azından borçlu durumda olan yurttaşlarımızın her türlü borcu faizsiz ve maliyeti devlet tarafından karşılanmak kaydıyla yıl sonuna kadar ertelenebilmeliydi.

 

Devlet kendine yönelik borçları öteledi ama bu karar yetersiz kaldı. Örneğin, kurumsal ya da bireysel kiralarda devlet devreye girmeliydi. Kiraları faizsiz olarak ötelemeli ve bu konuda döneme ait kira gelirinin vergi matrahına yansımayacağını ifade etmeliydi.

 

Devletin sosyal yönü ağır basan, en olumsuz durumdaki yurttaşın bile tüm borçlarını üstlenebilecek bir politikayı uygulamaya alması devlete güveni bir kat daha pekiştirirdi. Aslında geç kalınmış değildir.

 

Sayın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan önlemler ve destekler paketine bu kararların da katılması, toplumun devletine güvenini artıracak, Türkiye'nin gerek bu virüs salgını karşısında, gerekse içinde bulunduğumuz ancak gündemin bir kaç basamak gerisinde kalan Suriye ve sığınmacılar sorunlarının da çözümünde gerekli toplumsal desteğin pekişmesine katkı sağlayacaktır.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa