Politika

Politika Haberleri

AK Parti Milletvikili Demirkaya’dan yol müjdesi

23.01.2021 12:20

 

Mütia AVUKA – Mardin

 

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, Küresel Gazeteciler Konseyi Mardin il Temsilciliğine atanan gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka’yı temsilcilik bürosunda ziyaret etti. Cengiz Demirkaya, “Adnan ağabeyi yıllardır tanırım. Bugüne kadar aleyhinde bir kelime yanlış söylendiğini görmedim. Mesleğine sadık, fotograf makinesine yapışık haber peşinde 30’luk delikanlı gibi koşan bir gazetecidir. Benim tanıdığım Adnan Avuka, dürüst ve mesleğini seven bir kişiliği vardır. benim Milletvekili adaylığım sırasında yapılan haberlerde, kimin kim olduğu ve ne gibi menfaatler için koştuğunu gördüm. Adnan ağabeyin Küresel Gazetecilik Konseyi Mardin il Temsilciliğine atanması Mardin için bir şanstır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

 

Ak arti Mardin milletvekili Cengiz Demirkaya ziyaret ettiği Küresel gazeteciler konseyi Mardin il Temsilcisi Adnan Avuka’ypa müjdeyi verdi.

 

Demirkaya, ”Mardin Tıp fakültesi için kimin ne çalıştığını çok iyi biliyoruz. Özellikle Adana’daki hemşerimiz Uz. Dr. Nurettin Özdener, Adnan Avuka, Mehmet Beşir Ayanoğlu, İzmir ilkses gazetesi yazarı Ayten Başabaş (Dirier) Mardin STK platformu ile açılan kampanyaya yakinen takip ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun tek isteğim tıp fakültesi açılması ile tıp alanındaki hocalarımızın gönüllü bir şekilde gelip Mardin’de çalışmalarıdır. Mardin ve ilçelerinin kalkınması için tüm parti teşkilatımızla, Valimizle, STK’ları ile çalışmalarımızı yapıyoruz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye belirtti.

 

Küresel gazeteciler konseyi Mardin il temsilcisi Adnan Avuka, Milletvekili Demirkaya’nın çeketinde Milletvekili rozeti olmamasını sordu ve Demirkaya, ”Ben milletvekillik rozeti takmam ben halkın insanıyım. Halk beni seçti ve ben halkın içinde olmam gerekir” demesi üzerine Avuka, çekmecesinden çıkardığı Türk bayrağı rozetini çekektin yakasına takarak, “İşte bu sana yakışır” diyerek hediye etti.

 

Milletvekili Demirkaya’dan özel açıklama

 

Ziyaret sırasında Avuka’ya özel açıklamada bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, 2018’den bu yana Mardin ve Kızıltepe için ciddi sorunları ele aldık. Bunlardan biri Kızıltepe Ceylanpınar yoluydu, hasretle beklenen bu yol çok ciddi bir yatırımdır. İhalesi 30 Aralık 2020’de yapılan 61 kilometrelik bu yolun yatırımının toplam maliyeti yaklaşık 176 milyon lira, 15 metre genişlik ve 3 metre yükseklikte olacak. Karayollarına devri yapılan yol önümüzdeki günlerde yüklenici firmayla protokol imzalanacak ve mevcut güzergahta yapılacak yolun kazı çalışması başlayacak.
 

Bu memleket içinde bölge içinde önemli bir yatırım olacak, hepimize hayırlı olsun. Karayolu olacak olan Kızıltepe Ceylanpınar yolu bölgenin ekonomik hacmini de yükseltecek bir yol. Malumuz Ceylanpınar Akçakale arasında Afrin bölgesinde yeni gümrük kapısı açıldı. Oralardan hububat alınıyor, buradan işlenmiş mamul gönderiliyor bu da bölgenin ekonomisine katkı sunacak bir yol.

 

Diğeri ise Artuklu Midyat Yolu, Midyat Turizm açısından en güzel ilçelerimizden birisidir şehrin bütünlüğünü sağlaması açısından Artuklu-Midyat arasındaki yol aynı zamanda Yeşilli, Ömerli ilçelerini de rahatlatacak bir projedir. Bu iki ilçemizden geçecek olan bu yol 3 ilçemizin yol ve trafik sorununu da çözmüş olacak. 18 Aralık 2020 tarihinde ihalesi yapıldı. Önümüzdeki süreçte protokol imzaları atılacak ve kazıya başlanacak. Kazı başlanacak derken bugünden yarına bitecek işler değil. Yaklaşık 61 km lik yolun kendi statik ve belirlenen tarihte bitecek.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı