Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Yeni Mercedes Maybach S, 6 milyon TL fiyatla Türkiye

04.10.2021 11:08
Yeni Mercedes Maybach S, 6 milyon TL fiyatla Türkiye

“Lüks” tanımında yeni bir boyutun kapılarını açan ve Autoshow 2021’de Türkiye lansmanı yapılan Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, 6 milyon 38 bin 300 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunuldu.

 

Mehmet Emin AVCI

Bu yıl ilk kez dijital ortamda düzenlenen AUTOSHOW 2021’de Türkiye lansmanı yapılan yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, Türkiye’de satışa sunuldu. “Lüks” tanımında yeni bir boyutun kapılarını açan Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, S-Serisi’nin uzun versiyonundan 18 cm daha uzun dingil mesafesiyle iç yaşam alanını genişletiyor. Üstün konfor, sürüş ve güvenlik özellikleriyle donatılan Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, çift renk uygulamalı yenilikçi ve özgün tasarımıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin fiyatı 6 milyon 38 bin 300 TL.

 

Kendine özgü tarz sahibi tasarım

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, önden bakıldığında krom süslemeleri, özgün tasarıma sahip uzun motor kaputu ve karakteristik ön ızgara gibi unsurlarıyla göze çarpıyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin krom kaplamalı dikey sütunlara sahip radyatör ızgarası, otomobilin uzaktan bakıldığında hemen fark edilmesine katkı sağlıyor. MAYBACH ismi, ızgaranın krom çerçevesinde zarif bir şekilde yer alıyor. Arka kapılar, diğer S-Serisi modellerine göre daha büyük; ayrıca C sütununda sabit bir üçgen pencere de bulunuyor. Yine, C sütunundaki Maybach marka logosu ayrıcalıklı dünyaya vurgu yapıyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, elektrikli arka kapılarla da donatılabiliyor.

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi, çift renk uygulamasıyla daha da özel bir görünüm kazanıyor. Sunulan bir diğer bir donanım ise, DIGITAL LIGHT far teknolojisi. DIGITAL LIGHT, her farda 1,3 milyon mikro ayna yardımıyla ışığı kıran ve yönlendiren son derece parlak üç LED’li bir ışık modülüne sahip.

Daha fazla yaşam alanı ve üstün konfor

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nin iç mekanı Mercedes-Benz S-Serisi’nin tamamen yenilenmiş iç mekan tasarımına dayanıyor. Gösterge paneli, orta konsol ve kol dayama, “havada süzülüyor” hissi veren bir görünüm sunuyor. Beş adede kadar ekran sunulabilen yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde yüksek teknolojili bir kumanda merkezi olarak görev alan 12,8 inçlik OLED merkezi medya ekranı standart donanım olarak sunuluyor. Trafikteki diğer paydaşların görselini üç boyutlu olarak canlandıran, belirgin derinlik ve gölge efektiyle dikkat çeken 12,3 inçlik 3 boyutlu dijital gösterge ekranı da başka bir ayrıcalık olarak sunuluyor. Markanın ruhuna uygun olarak kadran göstergelerinin çevresi de “Rose Gold” olarak uygulanıyor. “Rose Gold” rengi, aynı zamanda sunulan “Aktif Ambiyans Aydınlatması”nda, yani akıllı konfor ve güvenlik fonksiyonlarının animasyonlu LED aydınlatmasında da kullanılabiliyor.  Yeni Mercedes-Benz S-Serisi’nin uzun versiyonundan 18 cm daha uzun olan dingil mesafesinin tamamı arka koltuk yaşam alanının kullanımına sunuluyor.  

 

İkinci nesil MBUX’lu bilgi-eğlence sistemi

Yeni S-Serisi’nde 2018 yılında tanıtılan, uyarlanabilir ikinci nesil MBUX (Mercedes-Benz Kullanıcı Deneyimi) sunuluyor. MBUX, çeşitli araç sistemleri ve sensör verileri ile ağa bağlanıyor olması ile ayrışıyor. Bazıları OLED teknolojisine sahip beş parlak ekran, aracın konfor işlevlerini kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Yeni nesille birlikte kişiselleştirme ve sezgisel kullanım seçenekleri çok daha kapsamlı hale geliyor. MBUX İç Mekan Yardımcısı, kullanıcının çok sayıda isteğini de algılayabiliyor. Sistem bunu yaparken kullanıcının bakış yönünü, el hareketlerini ve vücut dilini yorumlayarak otomatik araç fonksiyonlarında yardımcı oluyor.  

 

Verimli bir sürüş için gelişmiş güç aktarımı

Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde kısmen elektrik destekli, Mercedes-Benz portföyünden motorlar kullanılıyor. Elektrik desteğini ikinci nesil entegre bir marş jeneratörü (ISG) sağlıyor. ISG, sürüş anında içten yanmalı motora 15 kW’a kadar güç desteği veriyor, sabit hızlı sürüşlerde “süzülme” fonksiyonunu destekliyor, start-stop özelliğini daha konforlu hale getiriyor ve de sürüş sisteminin genel olarak daha verimli olmasını sağlıyor. Dört tekerlekten çekiş ise tüm versiyonlarda standart olarak sunuluyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde 9G-TRONIC otomatik şanzıman, ISG ile entegrasyon için daha da geliştirildi.

Özellikle Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi’nde, arka koltuk güvenliği daha hassas bir konu olarak ele alınıyor. Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi ile birlikte bir sedan otomobilin arka koltuk yolcuları da ilk kez otomatik emniyet kemeri uzatma özelliğinden yararlanıyor.  

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz, kararlıyız

Gündem

TBMM'nin açılışı, kurtuluş mücadelesinin en önemli safhalarından biri oldu

Ekonomi

Koç Holding'den "sahte sosyal medya hesaplarına" ilişkin açıklama