Mehmet Emin AVCI

Türkiye'de ürettiği modellerle otomotiv endüstrisine ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunan Hyundai Assan, kaliteli ve konforlu ürün gamına yepyeni bir model daha ekledi. Ağustos ayı sonunda üretimine başlanan Yeni i20, gerçekleştirilen online lansmanla Türkiye'de satışa sunuldu

'İZMİT'TE 2 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ ÜRETTİK'

Online lansmanın açılışında konuşan Hyundai Assan Başkanı Ickkyun Oh, 'Hyundai Motor Company'nin denizaşırı ülkelerdeki ilk üretim tesisi olarak Hyundai Assan İzmit Fabrikamız'da tam 23 yıldır üretim gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 2 milyon adetten fazla aracı bantlarımızdan indirdik. Şu an ürettiğimiz i10 ve i20 modellerimizi Türkiye kadar Avrupa, Orta Doğu ve Afrika başta olmak üzere tüm dünyaya ihraç ediyoruz. Yeni i20'nin Türkiye ve Kore'nin ekonomik gelişimine ve güçlü dostluğuna büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Markamızın yenilikleri devam edecek' dedi.

'YIL SONUNA KADAR 5 BİN SATIŞ HEDEFİ'

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel de, pazara sundukları yeni modelle ilgili olarak şunları söyledi: 'Türkiye'de üretimine başladığımız günden bugüne kadar en yüksek adette üretip ve yine en yüksek adette ihraç ettiğimiz modelimiz i20 oldu. Ayrıca iç pazarda da yaklaşık 160 bin adetlik yüksek bir satış rakamına ulaşmayı başardık. Türk tüketicisinin hala en beğendiği araçlardan biri olan i20 modelinin üç neslini de burada üretmek ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmak bizi son derece gururlandırıyor. Yeni i20'nin Türk tüketicisinin de heyecanını ateşleyeceğine inanıyoruz. Bu sebeple sloganımızı 'Heyecanı Yeniden Keşfet' olarak belirledik. Yeni i20 ile birlikte hedeflerimiz de her zamanki gibi yüksek. Bu doğrultuda son çeyrekte Türkiye'de 5 bin adet i20 satmayı hedefliyoruz. Amacımız i20'yi tekrardan ait olduğu yere, B-segmentinin zirvesine taşımak.'

AYRIŞAN TASARIM, DAHA KALİTELİ İÇ MEKAN

Hyundai i20, alışılmışın dışında bir tasarımla gelerek markanın Duygusal Sportiflik dizayn felsefesine bağımlılığını gösteriyor. Yeni i20'ye dinamik görünümlü ön ve arka tamponlarının yanı sıra yeni radyatör ızgarası da şık bir karakter sağlıyor. Yeni i20 ilk bakışta yeni far grubuyla farklılaşıyor. LED ön ve arka farlar i20'nin çarpıcı ve özgün tasarımını öne çıkartırken, mercekli sis farları ve üçgen havalandırma kanalları da ön bölümde güç temasını oluşturuyor. Kama şeklindeki gündüz sürüş farları ve elmas tarzı ön ızgara ile i20 tasarım bütünlüğüyle dikkat çekerken geriye doğru yükselen omuz çizgisiyle de karakteristik C sütununa ideal bir şekilde uzanılıyor. Tasarımın öne çıkan özelliklerinden bir diğeri ise Z formundaki arka bölüm. Yeni i20'nin boyu 5 mm uzayarak 4.040 mm'ye, aks aralığı ise 10 mm artarak 2.580 mm'ye, genişliği de 41 mm artarak 1.775 mm'ye çıktı. Yeni i20'nin bagaj hacmi de 51 litre artışla 352 litreye çıkarıldı.

Yeni i20'nin iç mekanı, araç içerisinde geçirilen zamanın daha kaliteli olmasına olanak sağlıyor. Segmentte ilk defa sunulan kablosuz akıllı telefon yansıtma fonksiyonu, kablosuz şarj ile desteklendiğinde pratikliği de artırmış oluyor. Yeni i20'de yer verilen BOSE ses sistemi de diğer çarpıcı özelliklerden biri. Kullanıcılarına siyah tavan renk opsiyonuyla beraber 17 farklı renk kombinasyonu sunan Yeni i20'deki 17 inçlik şık jantlar da sportifliği ve dinamizmi artıran bir diğer detay.

YENİ PLATFORMLA YENİ MOTORLAR

Yeni Hyundai i20'de, dizel motora yer verilmezken bu kez 1.0 litre turbo beslemeli motoruyla beraber ilk kez 48 voltluk hafif hibrit versiyona geçiş yapılıyor. Turbo beslemeli 1.0 litrelik benzinli motor ise 7 ileri DCT şanzıman ile tercih edilebilirken, eklenen en önemli özellik ise 48V hafif hibrit sistemi. Bu motor 0,4kW gücünde 48 Volt'luk Lityum-İyon bataryaya sahip. 1.4 litrelik 100 Hp'lik atmosferik motor da, 6 ileri manuel veya 6 ileri otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. 6 farklı donanım seviyesiyle gelen Yeni i20'nin fiyatları 158 bin 500 TL ila 231 bin TL arasında değişiyor.