Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Yeni Hyundai Elantra Türkiye'de

17.06.2019 12:45
Yeni Hyundai Elantra Türkiye'de

Hyundai'nin C segmentindeki temsilcisi Elantra, 1.5 lt MPi benzinli 127 Hp motor ve otomatik şanzıman kombinasyonuyla 108 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla Türkiye'de satışa sunuldu.

 

Mehmet Emin AVCI

Hyundai'nin en çok satılan modellerinden biri olan Elantra, dünya genelinde en çok bilinen Hyundai modeli ve aynı zamanda markanın ürettiği ilk C segmenti otomobili olarak önemli bir şöhrete sahip. Bu önemli gücü arkasına alan Hyundai'nin Amerika ve Asya pazarlarında başarıdan başarıya koştuğu Elantra modeli, şimdi de altıncı neslinin makyajlı versiyonuyla ülkemizde de satışa sunuluyor.

Bugüne kadar 250'den fazla ödülün de sahibi olan Elantra, birçok ülkede "Yılın Otomobili" de seçildi. Geçtiğimiz yılın sonunda makyajlanarak daha dinamik ve daha sportif bir tasarıma kavuşan Elantra, alışılmışın dışına çıkıyor. Yeni nesil basamaklı ızgara, aracı eskisinden daha geniş gösterirken, ayrıca üçgen formdaki geriye doğru uzayan LED farları ve aynı şekilde çekik bir gözü andıran LED stoplarıyla da son derece ilgi çekici bir duruş sergiliyor. Ayrıca, LED farların içerisine yerleştirilen gündüz farları da hem sürüş güvenliği hem de tasarım anlamında Elantra'ya katkı sağlıyor.

Sade, modern ve ergonomik iç mekan

Altıncı nesil Elantra'nın iç mekanı oluşturulurken 3 kelime başrol oynamıştı. "Sade", "Modern" ve "Sürücü Odaklı Kokpit", Hyundai Tasarım Merkezi'nin en çok üzerinde durduğu noktalar oldu. Bu doğrultuda tasarlanan kokpit, sürücünün ve araç içindekilerin daha farklı duygular hissetmesini sağlıyor. Gösterge paneli de sürücüye anlık olarak bilgilerin akışını en iyi şekilde sağlarken aynı zamanda modernizasyon anlamında da farklı bir dokunuş olarak öne çıkıyor. Kokpitin orta ve alt kısımları da kullanışlı yapısıyla öne çıkıyor. Rahat koltuklar, daha şık döşemeler ve kullanışlı hale getirilen butonlarıyla beraber Yeni Elantra artık çok daha estetik bir ambiyansa kavuştu.

 

Tek motor seçeneği

Kapsamlı aktif ve pasif güvenlik paketiyle de kullanıcılarına tam koruma sunan Hyundai Elantra, sportif sürüş karakterini atmosferik çok noktadan enjeksiyonlu (MPi) benzinli motoruyla birleştiriyor. Sadece atmosferik beslemeli 1.6 litrelik benzinli motor, 6 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzımanla sunulan Elantra, 127 Hp güç üretiyor. Maksimum olarak da 200 km/s hız yapabilen Elantra, otomatik şanzımanıyla 100 km'de ortalama olarak 6.7 litre yakıt tüketiyor. Dört farklı donanım paketiyle satışa sunulan Hyundai Elantra'nın başlangıç fiyatı, hurda indirimi de eklendiğinde 108 bin 500 TL'den başlıyor. En üst donanım seviyesi olan Elite Plus versiyonu ise 145 bin 500 TL'lik bir etikete sahip. Hyundai Assan, Yeni Elantra'da 7 Yıl garanti seçeneğini sunmaya devam ediyor. 

 

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, "Tüm dünyada en fazla bilinen Hyundai modeli olan Elantra modelimiz bizim için de çok anlamlı bir yere sahip. Hyundai Assan'ın Türkiye'de satışa sunduğu ilk modellerden biri olan Elantra, ülkemizde 29 yıllık bir geçmişi olmasına rağmen oldukça beğenilen bir modelimiz. Bugüne kadar 11 milyondan fazla satış başarısı gerçekleştiren Elantra modelimizle biz de ülkemizde sedan segmentine katkıda bulunacağız. Özellikle kalabalık aileler ve sedan modellerden hoşlanan tüketiciler için benzinli motorumuzla ön plana çıkacağız" dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Türkiye'nin savunma sanayisi ihracatındaki artış sürecek

Otomotiv

TOGG, üçüncü modeli T8X'in çalışmalarına başladı