Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Yeni Honda Jazz 'hibrit'le geliyor

17.02.2020 18:05
Yeni Honda Jazz 'hibrit'le geliyor

Japon otomobil üreticisi Honda'nın B segmentindeki temsilcisi Jazz yenileniyor. Yeni tasarım ve güvenlik özelliklerinin yanında hibrit teknolojisiyle gelecek Jazz, bu yılın yaz aylarında Avrupa yollarına çıktıktan sonra, Türkiye'ye gelecek.

 

Mehmet Emin AVCI

Honda'nın küçük sınıftaki başarılı ve sevimli modeli Jazz yenileniyor. Yeni Honda Jazz e:HEV, standart olarak sunulan e:HEV hibrit teknolojisi ile performanslı ve yüksek verimlilik seviyesine sahip bir sürüş deneyimi sunuyor. Yeni kompakt sınıf model artan yolcu konforu, ileri teknoloji, gelişmiş araç içi bağlanabilirlik çözümleri ve uzaktan hizmet erişimi gibi çözümlerle segmentinin en cazip paketini sunuyor.

Honda'nın 2022 yılında tüm modellerinin elektrikli veya hibrit olmasını hedefleyen "Elektrik Vizyon Stratejisi"nde önemli bir yere sahip olan yeni Honda Jazz'ın 2020 yılının yaz aylarında Avrupa genelinde satışa sunulması bekleniyor. 'Elektrik Vizyon Stratejisi' kapsamında oluşturulan 'e:Technology' markası altında e:HEV logosunu taşıyan ilk model olan Jazz'ın ayrıca bir de Crosstar versiyonu olacak.

 

Gelişmiş e:HEV hibrit teknolojisi

Honda bir ilk gerçekleştirerek yeni Jazz'ı Avrupa genelinde son derece gelişmiş bir hibrit güç-aktarma sistemiyle satışa sunacak. Honda'nın yeni e:HEV logosunu taşıyan yeni Jazz; sınıfının lider konfor ve fonksiyonellik özellikleriyle yüksek performans ve verimlilik seviyesini aynı potada eritmek üzere tasarlandı.

e:HEV sistemi Jazz için keyifli bir sürüş deneyimi sunmak üzere geliştirildi. Sistem iki adet elektromotor ile 1.5-litre DOHC i-VTEC benzinli motor, lityum iyon batarya kiti ve yenilikçi tek bir sabit dişli oranı sahip sabit vitesli güç aktarımından oluşuyor. Tüm bu sistem donanımları birbiriyle uyum içerisinde çalışıyor ve son derece akıcı bir sürüş deneyimi yaşatıyor.

İç mekan değerleri korundu

Yeni Jazz geliştirilirken önceki neslin en önemli özelliklerinden biri olan sınıfının önde gelen iç mekan değerlerini korumak için Honda mühendisleri ve tasarım ekibi yakın iş birliği içinde çalıştı. Bagaj hacmi 298 litre (koltuklar dik konumda) ile 1203 litre (koltuklar katlı) arasında değişiyor. Söz konusu geniş iç mekan ve bagaj hacminin elde edilmesinde elektrikli güç-aktarma sisteminin şasiye zekice entegrasyonu büyük öneme sahip oluyor.

 

Yeni sezgisel bağlanabilirlik

Yeni Honda Jazz, son derece gelişmiş araç içi bağlanabilirlik çözümleriyle donatıldı. Kullanımı kolay LCD dokunmatik ekran arayüzü, sürücünün dikkatini en az dağıtacak şekilde tasarlandı. Düzenli olarak kullanılan fonksiyonları yönetme süresi önceki modele göre yüzde 58 iyileştirilerek daha güvenli ve daha ergonomik bir yapı sunuluyor.

 

Arayüz güncel akıllı telefonlarla benzer bir mantıkla yani sürükleme ve tıklama mantığı ile kullanılıyor. Ekran, sık kullanılan işlevlere ve ses kaynaklarına erişimi kolaylaştırmak üzere kısayollar eklenerek kişiselleştirilebiliyor.

 

Hava durumu, park yeri bulma, müzik, navigasyon, konum bulma ve telefon da dahil fonksiyonlara dokunmatik ekran veya sesli komut sistemi üzerinden erişiliyor. Kablosuz veya USB kablo ile oluşturulan bağlantı ile Android Auto ve Apple CarPlay üzerinden sağlanan akıllı telefon ekran yansıtma özelliği ile sisteme entegre uygulamalar desteklenebiliyor. Ayrıca Honda Jazz'da ilk kez WiFi Hotspot özelliği de sunuluyor.

 

Aktif güvenlik teknolojileri

Yeni Honda Jazz, standart olarak kapsamı genişletilen güvenlik özellikleri ve sürüş destek sistemleriyle yollara çıkıyor. Honda'nın Çarpışma Önleme Fren Sistemi daha da geliştirildi. Sistem artık yayaları ve bisikletlileri gece de tespit ediyor. Sistem ilave bir özellik olarak karşıdan gelen bir araçla kesişme veya yola bir araç girdiğinde olası bir çarpışmayı önlemek için fren uyguluyor.

 

Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi ve Şerit Takip Sistemi Jazz'da ilk kez standart olarak sunuluyor. Yol Dışına Çıkmayı Önleme Sistemi aracın şerit dışına çıktığını veya kaldırıma çok fazla yaklaştığını tespit etmesi halinde sürücüyü uyarıyor. Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çapraz Trafik Uyarı Sistemi ile birlikte Executive donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor. Otomatik Uzun Far yardımcısı ve Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, Honda Sensing'in bir parçası olarak sürücünün hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Honda, aktif güvenlik kadar pasif güvenliğe de önem veriyor. Yeni Honda Jazz'da olası bir kaza anında yolcuları korumak üzere yeni ön orta hava yastığı da dahil olmak üzere 10 adet hava yastığı bulunuyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa