Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Yeni BMW 5 Serisi Türkiye Yollarında

10.08.2020 08:57
Yeni BMW 5 Serisi Türkiye Yollarında

BMW’nin premium otomobil standartlarını belirleyen modeli Yeni BMW 5 Serisi, en son teknolojik yenilikleri ile 690 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla Ağustos ayı içerisinde Türkiye’de yollarla buluştu.

 

Mehmet Emin AVCI

Yollara ilk çıktığı 1972 yılından beri sınıfının standartlarını belirleyen BMW 5 Serisi, BMW’nin yeni tasarım diliyle yeniden şekillenirken, en son teknolojileriyle de geleceğe ışık tutuyor. Sportif şıklığı, lüks dinamizmle bir araya getiren Yeni BMW 5 Serisi, üst düzey donanımlarıyla BMW tutkunları ile buluşuyor. Special Edition paket yapısında Luxury Line ve M Sport olmak üzere iki farklı tasarım seçeneği ile yollara çıkan yeni BMW 5 Serisi, 690 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla meraklılarına sunuluyor.

Konfor ve sportifliğin mükemmel uyumu

Daha geniş, uzun ve yekpare BMW Böbrek Izgarası ile gelen yeni BMW 5 Serisi, BMW’nin yeni tasarım diline ortak oluyor. Tüm versiyonlarda standart olarak sunulan, otomatik uzun far asistanı ve matris teknolojisine sahip adaptif BMW Selective Beam göz kamaştırmayan tam LED farlar günümüz modern tasarımına ışık tutuyor. Ayrıca, üç boyutlu özelliğe kavuşan, siyah kenarlı ve yeni L şeklinde tasarıma sahip stop lambalarıyla tasarım gücünü vurgulayan modelde, genişletilmiş özelliklere sahip otomatik klima kontrolü ve 10.25 inçlik ekran standart olarak sunulurken, 12.3 inçlik bilgi-eğlence ekranı opsiyonel olarak tercih edilebiliyor. Adaptif LED Farlar, Apple Carplay & Android Auto ve Alarm Sistemi Yeni BMW 5 Serisi’nde standart olarak sunulurken, Special Edition paketiyle de pek çok özellik beraberinde geliyor.

Yeni BMW 5 Serisi için geliştirilen sürücü destek sistemleri, hem uzun yolculuklarda sürüş konforunu artırmaya hem de sürücünün net bir görüşe sahip olmadığı durumlarda güvenliği artırmaya olanak sağlıyor. Otomobilde Şerit Terk Uyarı ve Park Asistanlı sürüş asistanı standart olarak sunuluyor.

 

Mild-Hybrid versiyonu da geldi

Yeni BMW 5 Serisi, Türkiye’de 170 Hp güç üreten 1.6 litrelik 520i benzinli, 252 Hp güç üreten 2.0 litrelik 530i xDrive benzinli ve 190 Hp güç üreten 2.0 litrelik 520d xDrive dizel motor seçenekleri ile otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. 2.0 litrelik Mild-Hybrid benzinli motoruyla yeni BMW 530i xDrive, yenilikçi 48 V Mild-Hybrid teknolojisi sayesinde sürücülere performans ve verimliliği bir arada sunuyor. 48V marş jeneratörü, hızlanma esnasında 11 Hp kadar ekstra güç sağlayarak otomobilin dinamik performansına katkıda bulunuyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz