Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Volkswagen Tiguan yenilendi

19.10.2020 08:04
Volkswagen Tiguan yenilendi

Volkswagen’in başarılı SUV’u Tiguan’ın yenilenen versiyonu keskinleştirilmiş dış hatları ve yenilikçi teknolojilerinin yanı sıra, 1.5 lt TSI 150 Hp ve 2.0 lt TDI 150 Hp’lik motor seçenekleriyle satışa sunuldu.

 

Emre ERTÜRK

VOLKSWAGEN'in SUV modeli Tiguan, makyaj operasyonu geçirdi. Alman markanın sekizinci nesil Golf ile başlayan yeni tasarım diline uygun olarak makyajlanan Tiguan, yenilenen teknolojik özellikleri ile dikkat çekiyor. Yeni Tiguan'ın Türkiye'de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. Yeni Tiguan'ın dış tasarımında ilk olarak tamamen yenilenen ön profil dikkat çekiyor. Radyatör ızgarasında yer alan yeni Volkswagen logosu, radyatör ızgarası ve LED ön farların yeni tasarımı bu bölümdeki yenilikleri oluşturuyor. Aracın arkasında, yenilenen stop grubu ve bagaj kapağı üzerindeki "Tiguan" yazısı makyaj operasyonu ile gelen yenilikler arasında bulunuyor.

Markanın 'IQ.Lıght - LED matrix' farları Tiguan'da ilk kez kullanılırken, aracın Touareg, Passat ve Golf'ün ardından bu sistemi kullanan dördüncü Volkswagen modeli olduğu belirtiliyor. Yeni Tiguan'da direksiyon üzerindeki ve kumanda panelindeki tuşların da yerini dijital dokunmatik "touch slider" özelliğine sahip kontrollere bıraktığı görülüyor. Klima kontrol fonksiyonlarının da diğer yeni Volkswagen modellerindeki gibi dokunmatik bir hale gelmesi dikkat çekiyor.

Makyajlı Tiguan'ın, 1.5 litre hacminde 2 farklı TSI güç ünitesi ile tercih edilebildiği de verilen bilgiler arasında. 150 Hp motor gücüne sahip versiyon 7 ileri DSG şanzıman ile sunulurken, 130 Hp gücündeki versiyon ise manuel vitesle ile sunuluyor. Dizel motor olarak da 2.0 litre hacme sahip 150 Hp gücündeki TDI seçeneği yer alıyor. Yeni Tiguan'ın, Life, Elegance ve R-Line yeni donanım versiyonları ile Türkiye'de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa