Otomotiv

Otomotiv Haberleri

TEST: NISSAN QASHQAI 1.2 LT DIG-T

Mehmet Emin AVCI 14.05.2018 01:02

Daha modern tasarım, küçük hacim ve yüksek performans

Test köşemizin bu haftaki konuğu, kompakt SUV segmentinde liderliği 10 yıldır elinden bırakmayan Nissan Qashqai’nin 1.2 litre motorlu, X-Tronic şanzımanlı versiyonu oldu. Daha önce farklı motor ve donanımlara sahip versiyonlarına bu sayfada yer verdiğimiz Nissan Qashqai, uzun süren tüketici araştırmaları ve geri bildirimleri göz önüne alınarak makyajlanarak yeni özelliklere kavuştu.

Tasarım

Tüm modellerinde ortak tasarım dilini yerleştirmeyi hedefleyen Japon otomotiv üreticisi, bunu makyajladığı Qashqai modelinde de uyguladı. Markanın ağabeyi X-Trail’den izler taşıyan makyajlı Qashqai’de ilk dikkati çeken değişiklik yeni far grubu oluyor. Bi-LED far sistemi sayesinde Qashqai artık gece yolculuklarda daha fazla aydınlatma imkanı sunuyor. Araçtaki bir diğer önemli değişim de tampon tasarımında gerçekleşti. Araç, önde daha büyük “V” formlu ızgarası ve krom kaplamalar ile daha şık görünüyor. Arka bölümde ise tampon öndeki gibi elden geçirilirken, bumerang formlu, 3D aerodinamik efekti verilmiş arka stoplar aracın arka tasarımına da dinamizm getirmiş. Yenilenen dikdörtgen forma kavuşan ve ön tamponun alt köşelerine entegre edilen ön sis farları ise Tekna donanımdan itibaren standart olarak sunuluyor. 4394 mm uzunluk, 1806 mm genişlik ve 1595 mm yüksek değerlerine sahip Qashqai’nin bagaj hacmi ise 401 litre.

İç Mekan

Nissan Qashqai'nin dış tasarımında ciddi şekilde fark edilen değişim, iç mekana da taşınmış. Aracın iç mekanına geçtiğimizde, özellikle plastik malzeme ve işçilik kalitesinin hissedilir şekilde artırıldığını görüyoruz. Daha modern bir direksiyon simidi ve vites topuzu dikkat çekerken, konforu artıran bir özellik olarak 4 cam otomatiğinin gelmiş olması. Konsolda, multimedya ekranı ve gösterge panelinde bir değişiklik yok. BOSE müzik sistemi ise başarılı. Uzun yolculuklarda keyifli bir seyahat olanağı sunuyor. Qashqai'nin yaşam alanı sınıf ortalamalarındaki boyutları sayesinde önde ve arkada baş ve diz mesafesi konusunda herhangi bir sorun yaşatmıyor. Araçtaki cam tavan, iç mekanın daha aydınlık ve ferah hissettirmesini sağlamış. Qashqai’nin geniş iç mekanı, sunduğu pratik depolama çözümleri ile kalabalık aileler için hayatı kolaylaştırıyor.

Performans ve sürüş izlenimi

Test aracımızın kaputun altında görev yapan 1.2 litrelik benzinli motor 5200 d/d’de 115 Hp güç ve 1750 d/d’de 165 Nm tork üretiyor. Renault-Nissan ortaklığı imzalı ünite, X-Tronic şanzımanla kombine edildi. Fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanmasını 12.9 saniyede gerçekleştiren Qashqai’nin maksimum hızı 173 km/s. Motor alt devirlerde biraz ağırkanlı olsa da üst devirlere çıkıldığı zaman kullanıcısını memnun eden bir yapıya sahip. Vites geçişleri sarsıntısız. Fabrika verilerine göre ortalama 5.6 litrelik tüketim değerine sahip olan Qashqai'nin normal kullanımlarda elde ettiği tüketim bu değerden çok uzaklaşmıyor. Sakin kullanımda ekonomik olan motor, performanslı kullanımlarda şanzımanın da etkisi ile tüketimini çok yükseltmiyor. Testimiz süresince 6.8’lik bir ortalama tüketim değeri elde ettik. Yalıtım konusunda da önemli mesafe kat eden Qashqai’de rüzgar, yol ve en önemlisi motor gürültüsü ciddi anlamda azaltılmış. Direksiyon tepkileri artık daha hızlı. Yenilenen Qashqai eski modellerine göre daha iyi bir yol tutuşuna sahip. Orta sert süspansiyonlar işini fazlasıyla iyi yapıyor. Yükleme hacmi, iç mekan ergonomisi ve konforu ve dengeli yol tutuşuyla makyajlanan Nissan Qashqai iddialı bir seçenek olmaya devam ediyor.

Teknik Özellik

Motor : 1.2 lt

Motor Hacmi : 1197 cc

Silindir Adedi : 4

Maksimum Güç : 115 Hp 5200 d/d

Maksimum Tork : 165 Nm 1750 d/d

Performans

0-100 km/s Hızlanma : 12.9 sn

Maksimum Hız : 179 km/s

Frenler (Ön/arka): Hava kanallı disk/disk

Yakıt Tüketimi

Şehir İçi : 6.5 lt/100 km

Şehir Dışı : 5.2 lt/100 km

Karma : 5.6 lt/100 km

Boyutlar (u/g/y): 4394/1806/1590mm

Bagaj Hacmi: 401 lt

Boş Ağırlık: 1461 kg

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı