Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Superb, Türkiye'yi ilk sıraya taşıdı

15.07.2019 12:24

Skoda'nın referans modeli Superb yenilendi. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Skoda Superb'nin Türkiye için önemli bir model olduğunu belirterek, "Avrupa pazarında Superb Sedan satışlarında birinci sırada yer alıyoruz" dedi.

 

Mehmet Emin AVCI

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, Skoda Superb'nin Türkiye için önemli bir model olduğunu belirterek, "2018'de gerçekleştirdiğimiz 7 bin 700 adetlik Superb satışı ile Avrupa pazarında en çok Superb satan dördüncü ülke olmayı başardık. Superb Sedan satışlarında ise birinci sırada yer alıyoruz" dedi.

Tasarım ve teknolojik olarak daha da geliştirilerek yenilenen Superb, sınıfında referans noktası iddiasını daha ileriye taşıdı. Yenilenen Superb, Ekim ayında Türkiye pazarındaki yerini alacak. İlk jenerasyondan itibaren tasarım, konfor, genişlik ve düşük kullanım maliyetleriyle adından söz ettiren Superb, üçüncü jenerasyonunda şarjlı hibrit versiyonuyla da satılacak.

 

Türkiye pazarında her jenerasyonda giderek daha fazla sevilen Superb'nin, markanın geldiği yüksek kalite ve ileri teknoloji seviyesini açıkça gösterdiğini belirten Zafer Başar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz Superb'i markamız adına vitrin modelimiz olarak görüyoruz ve müşterilerimizin de beğenerek tercih etmesi bizi son derece mutlu ediyor. Superb Sedan satışlarında Avrupa'da birinci sırada yer alıyoruz.

 

Bu sene de sektördeki daralmaya rağmen bu yılın ilk 6 ayında 1646 adet Superb teslimatı gerçekleştirdik. 2019 ilk 6 ayında tüm sektörde yüzde 43,3'lük daralma bizim de satışlarımızı etkiledi. Ancak yenilenen Superb ile bu başarının artarak devam etmesini hedefliyoruz."

Yenilenen Superb artık daha geniş

Yeni teknolojiler yüklenen Superb, keskin tasarım çizgilerine ve daha sofistike bir kabine sahip oldu. Örneğin Full LED Matrix farların aracın hem teknoloji hem tasarım öğelerine katkı sağlıyor. Yeniden tasarlanan ön tampon ve ızgara ile birlikte aracın uzunluğu artırıldı. 625 litrelik bagaj kapasitesine sahip olan Superb sedan bir kez daha sınıfındaki geniş bagaj hacmini ve yaşam alanını sunuyor. Artık Superb’in arkasında logo yerine 'Skoda' yazısı yer alıyor ve opsiyonel ambiyans aydınlatmasının bir parçası olarak LED ışıklandırmalar, kapılar açıldığında zemine 'Skoda' yazısını yansıtabiliyor. Seçeneklere eklenen yeni 18 ve 19 inç alaşım jantlar, yeni renkler ve bir dizi yeni kişiselleştirme seçenekleride bu kapsamda yer alıyor. İç tarafta ise gösterge panelinde ve kapı döşemelerinde kullanılan yeni krom detaylar, yeni koltuk döşemeleri kablosuz akıllı telefon şarj özelliği gibi unsurlar dikkat çekiyor.

Daha teknolojik kabin

Skoda yenilenen Superb ile birlikte yüksek konforu daha sofistike bir kabin ile buluşturdu. Gösterge panelinde ve kapı döşemelerinde kullanılan yeni krom detaylar daha zarif bir görünüm sağlarken, yeni koltuk döşemeleri de eklendi. Yenilenen Superb'de sunulan daha fazla Simply Clever fikirler ile hayat daha da kolaylaştırılıyor.

 

10 farklı motor-şanzıman kombinasyonu

Yeni Skoda Superb'de altı motor seçeneği ve 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu sunulacak. Dizel motorlar arasında 120 Hp'lik 1.6 litre TDI, 150 Hp'lik 2.0 TDI ve 190 Hp'lik 2.0 TDI seçenekleri yer alacak. Benzinli tarafta ise giriş seviyesinde 150 Hp'lik 1.5 TSI, 190 Hp'lik 2.0 TSI ve 272 Hp'lik 2.0 TSI motorlar sunulacak. Otomatik şanzıman olarak ise 7 ileri DSG çift kavramalı tercih edilebilecek.

 

İleri seviyede güvenlik

Superb'de yeni güvenlik teknolojileriyle birlikte Skoda'da ilk kez kullanılan güvenlik özellikleri de sunuluyor. Öngörülü Hız Sabitleyici sistemin son versiyonu, camda yer alan kameradaki görüntünün anı sıra navigasyon sistemini de kullanarak hız sınırlamalarını önceden belirleyerek otomatik olarak aracın hızını ayarlıyor. Yeni Acil Durum Asistanı ise çoklu şeride sahip yollarda acil durumda aracı otomatik olarak güvenli bir şekilde yol kenarına alabiliyor. Skoda Superb'de aynı zamanda Yaya Koruma özelliğine sahip Ön Asistan da yer alıyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı