Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Renault'nun konsept otomobillerine iki ödül

04.10.2021 11:05
Renault'nun konsept otomobillerine iki ödül

 

Yavuz ERTÜRK

RENAULT, konsept otomobil modelleri Morphoz ve Renault 5 Prototype ile iki ödüle layık görüldü. Renault 5 Prototype, Mart 2020 ile Mart 2021 arasında otomobil üreticileri tarafından sunulan konsept otomobillerle girdiği yarışın sonucunda, Car Design News dergisi tarafından “Yılın Konsept Otomobili” seçildi. Renault Morphoz ise Uluslararası Otomobil Festivali Grands Prix ödüllerinde "Creativ'Experience" ödülünün sahibi oldu.

Renault Tasarım Başkan Yardımcısı Gilles Vidal, R5 Prototype modelinin, bu ödülün sahibi olmasının Renault Tasarım ekibi için özel bir önemi olduğunu belirterek, "Otomobil uzmanlarından ve en büyük otomobil imalatçılarının tasarım yöneticilerinden oluşan bir jüri tarafından bu ödüle layık görülmek çok gurur verici" ifadelerini kullandı. Renault'nun elektrikli otomobilleri Avrupa’da yaygınlaştırmaya dönük isteğini ortaya koymak için tasarladığı Renault 5 Prototype, efsane modelin popüler ve temel özelliklerine sahip yapısıyla öne çıkıyor. Renault 5 Prototype, Renault'un zamandan bağımsız lider otomobillerinden birini, yüzde 100 elektrikli modern bir dokunuşla geleceğe taşıyor. Renault 5 Prototype modelden hareketle üretilecek seri üretim modelin 2024'te satışa sunulması planlanıyor.

Renault Morphoz, 2025 sonrasına dönük Renault’nun kişisel ve paylaşılabilir mobilite vizyonunu temsil eden fütürist bir araç olarak öne çıkıyor. İttifakın CMF-EV elektrikli modüler platformundan faydalanılan modelde, çok sayıda güç ve otonom kapasitenin yanı sıra iç hacim ve bagaj hacmi konfigürasyonu sunuluyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz